play_circle_outline youtube
Lammeculotte Opskrift Gasgrill 1
Lammeculotte Opskrift Gasgrill 2 3741
Lammeculotte Opskrift Gasgrill 1 3741

Lammeculotte på grill

Lammeculotten er et lidt mindre stykke kød sammenlignet med den traditionelle culotte, men den er stadig smækfyldt med smag. I denne opskrift på lammeculotte har vi lavet rustikke flødekartofler dertil – en dejlig ret uanset om det er påske, weekend eller hvis der skal laves en lækker festmiddag. Opskriften på flødekartoflerne kan du naturligvis også finde under vores opskrifter her på siden.

 • texture Gasgrill
 • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

 1. Rens lammeculotterne for sener.
 2. Snit riller i fedtsiden.
 3. Lav en marinade af olie, rosmarin og hvidløg.
 4. Vend kødet godt i marinaden.
 5. Stil kødet på køl i minimum tre timer.

Grillen:

 1. Fjern dine grillriste og Sear Plates™.
 2. Læg din Kul- og Røgbakke i den ene side af grillen, og læg briketter i.
 3. Tænd for brænderne under Kul- og Røgbakken.
 4. Når briketterne begynder at blive hvide, skal du slukke for gassen. På den måde griller du ikke længere på gas, men på briketter i din gasgrill.
 5. Læg grillristen tilbage på plads. Hvis du vil lave flødekartofler samtidig, så er det nu, at de skal på grillen. De må ikke få direkte varme, så stil dem et sted i grillen, hvor der ikke er varme direkte under. De skal stå i ca. 10. minutter i grillen inden du begynder at grille dine lammeculotter. På den måde bliver flødekartofler og lammeculotter færdige på ca. samme tid.

Tilberedning på grillen:

 1. Når briketterne er helt klar, bruner du lammeculotterne godt af på grillristen over briketterne. Sørg for at holde øje med dem, især når fedtsiden er nedad, da det give en del opflamning. Til gengæld giver det også en dejlig grillsmag.
 2. Når lammeculotterne er brunet godt af, lægger du dem på den indirekte side i grillen. Dvs den side, hvor der ikke er varme briketter under.
 3. Indsæt termometer, og grill lammeculotterne færdige til de har en kernetemperatur på ca. 60 °C. Det tager omkring 20 min i alt.
 4. Lad kødet trække i minimum 10 minutter inden udskæring.

Print opskriften

arrow_upward