play_circle_outline youtube
Lammeculotte Opskrift Gasgrill 1 3741
Lammeculotte Opskrift Gasgrill 2 3741
Lammeculotte Opskrift Gasgrill 3 3741
Lammeculotte Opskrift Gasgrill 4 3741
Lammeculotte Opskrift Gasgrill 5 3741

Lammeculotte på grill

Lammeculotten er et lidt mindre stykke kød sammenlignet med den traditionelle culotte, og så er den er fyldt med lækker smag. Vi har lavet opskriften med rustikke flødekartofler – en dejlig ret uanset om det er påske, weekend eller der er lidt som skal fejres. Opskriften på flødekartoflerne kan du naturligvis også finde under vores opskrifter her på siden.

Ud over at være vild med lammeculotten, så synes vi også at det er sjovt at lege med flammer og en grill af dimensioner. Til opskriften her, prøver vi begge dele. Vi bruger vores ultimative, high end grill, kæmpegrill Prestige PRO™ 500, og derudover kommer der godt med flammer fra vores Kul- og Røgbakke.

 • texture Gasgrill
 • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

 1. Rens lammeculotterne for sener.
 2. Snit riller i fedtsiden.
 3. Lav en marinade af olie, rosmarin og hvidløg.
 4. Vend kødet godt i marinaden.
 5. Stil kødet på køl i minimum tre timer.

Grillen:

 1. Fjern dine grillriste og Sear Plates™.
 2. Læg din Kul- og Røgbakke i den ene side af grillen og læg briketter i.
 3. Tænd for brænderne under Kul- og Røgbakken.
 4. Når briketterne begynder at blive hvide skal du slukke for gassen. På den måde griller du ikke længere på gas men på briketter i din gasgrill.
 5. Læg grillristen tilbage på plads. Hvis du vil lave flødekartofler samtidig, så er det nu de skal på grillen. De må ikke få direkte varme, så stil dem et sted i grillen, hvor der ikke er varme direkte under. De skal stå i ca. 10. minutter i grillen inden du begynder at grille dine lammeculotter. På den måde bliver flødekartofler og lammeculotter færdige på ca. samme tid.

Tilberedning på grillen:

 1. Når briketterne er helt klar bruner du lammeculotterne godt af på grillristen over briketterne. Sørg for at holde øje med dem, især når fedtsiden er nedad, da det give en del opflamning. Til gengæld giver det også en dejlig grillet smag.
 2. Når lammeculotterne er brunet godt af, lægger du dem på den indirekte side i grillen. Dvs den side, hvor der ikke er varme briketter under.
 3. Indsæt termometer og grill lammeculotterne færdige til de har en kernetemperatur på ca. 60 °C. Det tager omkring 20 min i alt.
 4. Lad kødet trække i minimum 10 minutter inden udskæring.

Print opskriften

arrow_upward