play_circle_outline youtube
Lammekoelle Paa Grill Opskrift Pillegrill 5 3742
Lammekoelle Paa Grill Opskrift Pillegrill 1 3742
Lammekoelle Paa Grill Opskrift Pillegrill 2 3742
Lammekoelle Paa Grill Opskrift Pillegrill 3 3742
Lammekoelle Paa Grill Opskrift Pillegrill 4 3742

Lammekølle på pillegrill

Lammekølle er en klassiker i påsken, men den smager godt hele året rundt - og hvis du griller den på din Traeger-grill, så kan du være sikker på, at den både bliver super mør og vanvittigt velsmagende. Hvis du ikke er så vild med en intens smag af lam, så kan du blot skære mere af fedtet fra på kødet. Meget af smagen sidder nemlig i fedtet.

Til lammekøllen kan du servere forskelligt slags tilbehør - vi kan anbefale en god omgang flødekartofler.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Indstil grillen på 190°C, og mens den kommer op i temperatur, gør du lammekøllen klar.

Klargøring:

  1. Fjern hinder og overskydende fedt fra kødet.
  2. Rids kødet på tværs af køllen.
  3. Pres hvidløgsfeddene og bland dem sammen med olivenolie.
  4. Fordel hvidløgsmassen ud over køllen.
  5. Drys lammekøllen med groft salt og friskkværnet peber.

Tilberedning på grillen:

  1. Tag 3-4 store rosmarinkviste, og læg dem på grillristen.
  2. Læg lammekøllen ovenpå rosmarinkvistene.
  3. Læg til sidst 3-4 rosmarinkviste oven på lammekøllen.
  4. Indsæt stegetermometer i lammekødet.
  5. Lammekøllen skal grilles i ca. 1,5 time indtil kernetemperaturen er 65°C.
  6. Tag stegen ud og lad den hvile i minimum 10 minutter, inden du skærer den ud.

Print opskriften

arrow_upward