play_circle_outline youtube
Wienerschnitzel Opskrift Gasgrill 1

Grillet wienerschnitzel

Siden det 16. århundrede har vi danskere nydt en dejlig, veltillavet wienerschnitzel. Det er en velsmagende klassiker, og vi smider gerne et ydmygt ‘tak’ afsted til Wien for den dejlige kød-oplevelse. I vores udgave skal den naturligvis laves på grillen, og for at få lidt ekstra tips har vi allieret os med krofatter Kent Stoltenborg fra Sulsted Kro. For at tilberede en wienerschnitzel skal du bruge en stegeplade eller noget lignende, så du har en plan, fast stegeflade på grillen. Opskriften på vores wienerschnitzel er nem at følge, enkel og virkelig lækker. Vi foretrækker at servere schnitzlen med brasede kartofler, blancherede ærter og smørsauce.

Traditionelt set bliver wienerschnitzel lavet med kalvekød, men som Kent Stoltenborg fortæller, så er der mange, der foretrækker svinemørbrad. Derfor bruger vi det i denne opskrift, men ønsker du at skifte svinemørbraden ud med kalveschnitzel, så kan du sagtens gøre det.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Svinemørbraden:

  1. Start med at pudse mørbraden godt af – dvs. at du skærer hinder og fedt fra, så du kun har reelt kød tilbage.
  2. Skær svinemørbraden over på midten, så du har to ’pølser’.
  3. Skær hver ’pølse’ ¾ igennem og bred dem ud. Du har nu to forholdsvis flade bøffer.
  4. Rids i kødets fibre med en skarp kniv, så du efterfølgende kan banke dem godt flade.
  5. Kom film over et skærebræt, og læg en bøf på.
  6. Læg et nyt lag film over kødet.
  7. Bank bøffen af svinemørbrad godt flad – du kan evt. bruge en pande, gryde, palet eller lign. hvis ikke, du har en kødhammer.
  8. Gør det samme med din anden bøf.

Paneringen:

  1. Bland æg og mel til en fed æggeblanding i et fad.
  2. Pisk det til der ikke er klumper tilbage.
  3. Hæld dit rasp op i et andet fad.
  4. Vend de flade schnitzler i æg/mel-blandingen først, og dyp dem efterfølgende i raspen.

Grillen:

  1. Grillen skal nu gøres klar til direkte varme. Dvs. at brænderne under din stegeplade skal være tændt.
  2. Læg stegepladen på.

Tilberedning på grillen:

  1. Lad stegepladen blive varm, og kom derefter smørret på.
  2. Når smørret er smeltet og gyldent kommer du schnitzlerne på.
  3. Steg dem i ca. 4 min. på hver side. Krydr med salt og peber undervejs.
  4. Du kan selvfølgelig spise dine wienerschnitzler sådan her – gyldne og sprøde uden pynt, men du kan også servere med en citronskive samt ansjoser, kapers og peberrod.

Print opskriften

arrow_upward