play_circle_outline youtube
Grillet Wienerschnitzel Opskrift Gasgrill 1 3751

Grillet wienerschnitzel

Siden det 16. århundrede har vi danskere nydt en dejlig, veltillavet wienerschnitzel. Det er en absolut velsmagende klassiker og vi smider gerne et ydmygt ‘tak’ afsted til Wien for den dejlige kød-oplevelse. I vores udgave skal den naturligvis grilles og for at bevare klassikeren så original, nem og hurtig, som muligt, så har vi allieret os med krofatter Kent Stoltenborg fra Sulsted Kro. Han giver fif til den nemme, gode wienerschnitzel og vi viser, hvordan man griller den, så den sidder lige i skabet. For at grille en wienerschnitzel skal du bruge en stegeplade eller noget lignende så du har en plan, fast stegeflade på grillen. Opskriften på vores wienerschnitzel er nem at følge, enkel og virkelig lækker. En wienerschnitzel smager fantastisk og vi foretækker den med brasede kartofler, blancherede ærter og smørsauce.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Svinemørbraden:

  1. Start med at pudse mørbraden godt af – dvs. at du skærer hinder og fedt fra, så du kun har reelt kød tilbage.
  2. Skær svinemørbraden over på midten, så du har to ’pølser’.
  3. Skær hver ’pølse’ ¾ igennem og bred dem ud. Du har nu to forholdsvis flade bøffer.
  4. Rids i kødets fibre med en skarp kniv, så du efterfølgende kan banke dem godt flade.
  5. Kom film over et skærebræt og læg en bøf på.
  6. Læg et nyt lag film over kødet.
  7. Bank bøffen af svinemørbrad godt flad – du kan evt. bruge en pande, gryde, palet eller lign. hvis ikke, du har en kødhammer.
  8. Gør det samme med din anden bøf.

Paneringen:

  1. Bland æg og mel til en fed æggeblanding i et fad.
  2. Pisk det til der ikke er klumper tilbage.
  3. Hæld dit rasp op i et andet fad.
  4. Vend de flade schnitzler i æg/mel-blandingen først og dyp dem efterfølgende i raspen.

Grillen:

  1. Grillen skal nu gøres klar til direkte varme. Dvs at brænderne under din stegeplade skal være tændt.
  2. Læg stegepladen på.

Tilberedning på grillen:

  1. Lad stegepladen blive varm, og kom derefter smørret på.
  2. Når smørret er smeltet og gyldent kommer du schnitzlerne på.
  3. Grill dem i ca. 4 min på hver side. Krydr med salt og peber undervejs.
  4. Du kan selvfølgelig spise dine wienerschnitzler sådan her – gyldne og sprøde uden pynt, men du kan også servere med en citronskive med ansjoser, kapers og peberrod.

Print opskriften

arrow_upward