Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Lav først en chutney ved at hakke soltørrede tomater, grillet squash og cornichoner i skiver. Kom det hele i en skål, og tilsæt olie fra tomaterne til du synes, konsistensen passer.
- Form og krydr bøfferne med BBQ krydderi eller en god rub.
Grillen:
- Hvis du vil lave burgeren på Napoleon Kul- og Røgbakke (det kan vi anbefale), så er det nu, den skal på grillen. Fjern Sear Plates™ og læg bakken direkte oven på brænderørene. Hæld kul på og tænd brænderne under bakken på maksimum. Sørg for, at grill-låget er åbent. Efter omkring 10 min. (det kan svinge fra grill til grill) er kullene forholdsvis hvide og dermed klar. Gør grillen klar til direkte varme med kul i den ene siden af grillen, og hav en kold zone i den anden side af grillen.
- Hvis du ikke har en Kul- og Røgbakke, så gør du grillen klar til direkte varme i ca. 2/3 af grillen.
Glaserede løg:
- Sæt din wok på grillen – enten kullene, brænderen, sideblusset eller SIZZLE ZONE™.
- Mens wokken bliver godt varm, skærer du løgene ud i ringe.
- Tilsæt en klat smør, når wokken er så varm, at smørret syder med det samme.
- Tilsæt derefter løg. Svits dem let, og hæld balsamico i wokken.
- Lad det hele koge ind, og tilsæt honning.
- Sæt wokken til side til senere. Dine glaserede løg behøver nemlig ikke at være varme, når de spises.
Tilberedning på grillen:
- Sæt din pande (f.eks. en sizzlepande) på grillen, og varm den op. Kom bacon på, når panden er varm, og steg det, til det er sprødt.
- Mens din bacon bliver sprødt, skal bøfferne grilles. Grill dem direkte over kullene i 2-3 min. på hver side.
- Når bøfferne er næsten færdige, lægger du 1-2 skiver cheddarost på hver bøf, og flytter bøfferne til den ‘kolde zone’ på grillen.
- Sidste skridt er at grille bollerne. Det gør du let på grillens varmehylde. Når de er færdige, tages de af grillen.
Anretning:
- Skær burgerbollerne over.
- Smør mayo på hver side.
- Smør godt med chutney på den nederste af begge boller
- Læg dine bøffer med ost oven på chutneyen.
- Put dine glaserede løg oven på osten.
- Så er det blevet tid til bacon, og du fordeler naturligvis skiverne efter fortjeneste.
- Vær gavmild med ketchup, læg overbollen på og voila! To stk. BBQ Cheeseburger klar til at blive spist.