play_circle_outline youtube
BBQ Cheeseburger Opskrift Gasgrill 1 3754

Cheeseburger

Findes der noget bedre end en grillet burger med lækre bøffer, godt med ost og masser af bacon? Det kræver lidt indkøb, men det meste har du formentlig i køleskabet allerede, og så er opskriften selvfølgelig let og hamrende lækker.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Lav først en chutney ved at hakke soltørrede tomater, grillet squash og cornichoner i skiver. Kom det hele i en skål, og tilsæt olie fra tomaterne til du synes, konsistensen passer.
  2. Form og krydr bøfferne med BBQ krydderi eller en god rub.

Grillen:

  1. Hvis du vil lave burgeren på Napoleon Kul- og Røgbakke (det kan vi anbefale), så er det nu, den skal på grillen. Fjern Sear Plates™ og læg bakken direkte oven på brænderørene. Hæld kul på og tænd brænderne under bakken på maksimum. Sørg for, at grill-låget er åbent. Efter omkring 10 minutter (det kan svinge fra grill til grill) er kullene forholdsvis hvide og dermed klar. Gør grillen klar til direkte varme med kul i den ene siden af grillen, og hav en kold zone i den anden side af grillen.
  2. Hvis du ikke har en Kul- og Røgbakke, så gør du grillen klar til direkte varme i ca. 2/3 af grillen.

Glaserede løg:

  1. Sæt din wok på grillen – enten kullene, brænderen, sideblusset eller SIZZLE ZONE™. 
  2. Mens wokken bliver godt varm, skærer du løgene ud i ringe.
  3. Tilsæt en klat smør, når wokken er så varm, at smørret syder med det samme.
  4. Tilsæt derefter løg. Svits dem let, og hæld balsamico i wokken.
  5. Lad det hele koge ind, og tilsæt honning.
  6. Sæt wokken til side til senere. Dine glaserede løg behøver nemlig ikke at være varme, når de spises.

Tilberedning på grillen:

  1. Sæt din pande (f.eks. en sizzlepande) på grillen, og varm den op. Kom bacon på, når panden er varm, og steg det, til det er sprødt.
  2. Mens din bacon bliver sprødt, skal bøfferne grilles. Grill dem direkte over kullene i 2-3 min. på hver side.
  3. Når bøfferne er næsten færdige, lægger du 1-2 skiver cheddarost på hver bøf, og flytter bøfferne til den ‘kolde zone’ på grillen.
  4. Sidste skridt er at grille bollerne. Det gør du let på grillens varmehylde. Når de er færdige, tages de af grillen.

Anretning:

  1. Skær burgerbollerne over.
  2. Smør mayo på hver side.
  3. Smør godt med chutney på den nederste af begge boller
  4. Læg dine bøffer med ost oven på chutneyen.
  5. Put dine glaserede løg oven på osten.
  6. Så er det blevet tid til bacon, og du fordeler naturligvis skiverne efter fortjeneste.
  7. Vær gavmild med ketchup, læg overbollen på og voila! To stk. BBQ Cheeseburger klar til at blive spist.

Print opskriften

arrow_upward