play_circle_outline youtube
Boef Paa SIZZE ZONE Opskrift Gasgrill 1 3756

Bøf på SIZZLE ZONE™

Det er hamrende sjovt at lege med en SIZZLE ZONE™. Temperaturerne bliver hurtigt høje, og når der drypper saft og fedt ned på det keramiske varmelegeme, så skyder flammerne op og kysser kødet. Når du bruger din SIZZLE ZONE™, er det en god ide at holde øje med den, for det går rigtig hurtigt. Hvis det blæser meget, så kan din SIZZLE ZONE™ gå ud ligesom på et almindeligt sideblus, så overvej vejret, inden du begynder at klargøre grillen til aftensmaden. Alternativt kan vores Napoleon Vindskærm til SIZZLE ZONE™ anvendes, hvis din grill er placeret på et meget vindblæst sted.

I denne opskrift viser vi, hvordan du griller lækre bøffer, eller steaks, på din SIZZLE ZONE™.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Først tager du dine bøffer ud af køleskabet i god tid – minimum 30 min. inden du vil grille dem. Derved når kødet at få stuetemperatur, inden det skal grilles.

SIZZLE ZONE™:

  1. Når kødet er blevet tempereret, smører du lidt madolie på grillristen på din SIZZLE ZONE™.
  2. Tænd for din SIZZLE ZONE™, så den bliver godt varm - det går stærkt!

Tilberedning på grillen:

  1. Giv dine bøffer godt med salt og peber på begge sider.
  2. Når grillristen er rygende varm, lægger du bøfferne på. Vær opmærksom, for det går lynhurtigt med at få din SIZZLE ZONE™ varm.
  3. En god tommelfingerregel for en rød-til-medium-grillet bøf er, at den skal have samme antal min. på hver side, som bøffen er tyk i centimeter. Så hvis bøffen er 3 cm tyk, så skal bøffen have ca. 3 min. på hver side, og det gælder også, når du griller bøffer på din SIZZLE ZONE™.
  4. Når bøfferne har fået halvdelen af tiden på hver side, skal du vende den 90 °C og placere den et nyt sted på risten for at få de flotte grillstreger.
  5. Når bøfferne har fået lige så mange minutter på hver side, som den er tyk i cm, så er den rød til medium. Hvis du gerne vil have, at bøffen bliver medium til gennemstegt, så er det nu, du skal lægge den ind på indirekte varme inde i grillen. Der skal den have ca. 4 min. per cm, den er tyk. Så er den medium til gennemstegt. Da varmen er indirekte behøver du ikke vende bøffen, så du kan roligt lade den ligge i ca. 8 min. på samme side, hvis bøffen er 2 cm tyk.
  6. Tag bøfferne af grillen, og lad dem hvile i lige så mange minutter, som de har stegt på grillen.
  7. Drys et ekstra skud flagesalt på inden servering.

Print opskriften

arrow_upward