Ingredienser
Sådan gør du
Klargøring:
- Først tager du dine bøffer ud af køleskabet i god tid – minimum 30 min. inden du vil grille dem. Derved når kødet at få stuetemperatur, inden det skal grilles.
SIZZLE ZONE™:
- Når kødet er blevet tempereret, smører du lidt madolie på grillristen på din SIZZLE ZONE™.
- Tænd for din SIZZLE ZONE™, så den bliver godt varm - det går stærkt!
Tilberedning på grillen:
- Giv dine bøffer godt med salt og peber på begge sider.
- Når grillristen er rygende varm, lægger du bøfferne på. Vær opmærksom, for det går lynhurtigt med at få din SIZZLE ZONE™ varm.
- En god tommelfingerregel for en rød-til-medium-grillet bøf er, at den skal have samme antal min. på hver side, som bøffen er tyk i centimeter. Så hvis bøffen er 3 cm tyk, så skal bøffen have ca. 3 min. på hver side, og det gælder også, når du griller bøffer på din SIZZLE ZONE™.
- Når bøfferne har fået halvdelen af tiden på hver side, skal du vende den 90 °C og placere den et nyt sted på risten for at få de flotte grillstreger.
- Når bøfferne har fået lige så mange minutter på hver side, som den er tyk i cm, så er den rød til medium. Hvis du gerne vil have, at bøffen bliver medium til gennemstegt, så er det nu, du skal lægge den ind på indirekte varme inde i grillen. Der skal den have ca. 4 min. per cm, den er tyk. Så er den medium til gennemstegt. Da varmen er indirekte behøver du ikke vende bøffen, så du kan roligt lade den ligge i ca. 8 min. på samme side, hvis bøffen er 2 cm tyk.
- Tag bøfferne af grillen, og lad dem hvile i lige så mange minutter, som de har stegt på grillen.
- Drys et ekstra skud flagesalt på inden servering.