play_circle_outline youtube
Italiensk Pizza Opskrift Gasgrill 1

Italiensk pizza

Det er hamrende let at lave, smager formidabelt og så er det fast fredagsritual i mange danske hjem; vi snakker selvfølgelig om pizzaen. I denne udgave har vores grillkok lavet sin egen yndlingspizza på grillen. Den er hurtigt lavet, bunden bliver helt sprød og du får selvfølgelig et par tips undervejs. I opskriften på dejen har du til 4-5 pizzaer, så du kan sagtens fryse de overskydende klumper dej. Så har du til en anden god gang.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Pizzadejen:

  1. Kom vand, øl og sukker i en røreskål/røremaskine, smuldr gæren i og rør det rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt ca. halvdelen af durummelet og Tipo 00. Rør dejen indtil den er helt glat.
  3. Tilsæt salt og resten af durummelet.
  4. Kom resten af Tipo 00 melet i lidt ad gangen indtil dejen er let klæbrig uden at klistre.
  5. Tag dejen ud af skålen, del den i 4-5 portioner og rul hver portion til runde boller.
  6. Sæt bollerne på en plade, drys evt. lidt durummel over og kom folie omkring, så der er lufttæt.
  7. Stil pizzadejen til koldhævning i køleskabet i  min. 3 timer og gerne et døgn.

Tomatsaucen:

  1. Hvis du har god tid, kan du lave din egen tomatsauce, men hvis det kniber med tiden, så kan du spare tid ved at købe en. Martin har lavet sin egen tomatsauce med friske kogte tomater, friske urter, olivenolie, salt, sukker og peber. Og så er det bare at smage til, indtil den sidder i skabet.

Klargøring:

  1. Tag pizzadejen ud af køleskabet ca. 10 min. før du skal lave pizzaerne. En pizzadej skal være kold, for så er den ekstremt let at strække ud.
  2. Kom rigeligt med durummel på bordet og ovenpå dejen.
  3. Nu laver du først pizzakanten med tommelfingeren hele vejen rundt.
  4. Placer derefter begge hænder midt på dejen. Drej dejen samme vej med begge hænder og stræk den med den ene hånd ved at sprede fingrene. Brug rigeligt med durummel under processen.
  5. Når dejen har den ønskede størrelse, kan du enten køre den rundt ud over bordkanten for at få det overskydende mel af, eller løfte den så det drysser af.
  6. Kom den kolde tomatsauce på, derefter frisk mozzarella og til sidst skiver af portobellosvampe.

Grillen:

  1. Læg din pizzasten på grillen og tænd for varmen. Der skal masser af direkte varme til at bage en pizza, så giv den bare gas. Grillen må gerne blive 300 °C eller over.
  2. Sørg for at pizzastenen varmes op i omkring 10 min.

Tilberedning på grillen:

  1. Drys lidt durum-mel på din pizzasten, og brug en pizzaspade til at få den ubagte pizza over på grillen.
  2. Bag pizzaen ved høj varme, gerne 300 °C. eller derover, i 5-6 min. Hvis din grill varmer lidt ujævnt, kan det være nødvendigt at dreje pizzaen undervejs.
  3. Når pizzaen er færdig, pynter du den med lufttørret skinke og friske basilikumblade.

Tips:

Kagerulle er forbudt! Man strækker en pizza, man ruller den ikke ud.

Hvedemel - kan erstatte Tipo 00, men du opnår langt fra det samme gode resultat. Hvedemel brænder også, hvis du bruger dette på pizzastenen.

Durummel - fås både i grov og fin udgave. Den fine bruges i dejen, mens den grove er bedst at bruge, når du skal strække pizzaen.

Ikke for meget fyld! Når du laver pizza på en grill er det vigtigt, at du ikke kommer for meget fyld på. Vi anbefaler derfor kun 3 slags fyld foruden tomatsaucen.

Kan man fryse overskydende pizzadej? Ja, det kan man sagtens. Dejen mister dog en smule af sin hæveevne.

Print opskriften

arrow_upward