Kransekage

Kransekage er en storfavorit til nytårsaften, og det er faktisk utrolig let at lave selv, så du kan sagtens tænde op i grillen, og imponere dine nytårsgæster med hjemmelavet kransekage. Det er faktisk så nemt at lave, at man sagtens kan bage det mange andre gange på året, uanset om det er til festlige begivenheder eller bare til eftermiddagskaffen.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Bland alle ingredienserne til kransekagemassen med en røremaskine. Du kan også ælte det i hænderne.
  2. Fordel dejen i seks lige store stykker og rul dem til kugler. Stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Tag lidt koldt vand på hænderne og form kransekagekuglerne til aflange trekantede stænger.
  4. Brug en håndmixer til at piske glasuren til en tyk ensartet masse og hæld det i en sprøjtepose.
  5. Smelt chokoladen så det er klar, når kransekagen er bagt og afkølet.

Tilberedning på grillen:

  1. Indstil og forvarm grillen til 185 °C.
  2. Stil pladen med kransekagestængerne ind på den midterste grillrist. Bag dem i ca. 10-12 minutter
  3. Afkøl dem på en rist og hæld lidt chokolade ud på et stykke bagepapir. Sæt kransekagerne med bunden nedad ovenpå chokoladen og træk dem af, så de har et godt lag chokolade på bunden. Læg dem på siden til afkøling.

Servering:

  1. Sprøjt kransekagerne med glasuren. Hold sprøjteposen 2 cm fra toppen og lav et flot mønster.
  2. Skær kagerne i mundrette bidder og nyd med et glas dessertvin eller halvsød champagne.

Print opskriften

arrow_upward