play_circle_outline youtube
Roedkaal Paa Grill Opskrift Gasgrill 1 3771

Rødkål på grill

Rødkål hører julen til, men det kan bestemt også spises resten af året til et hav af retter. Derudover er der rig mulighed for at variere rødkålen ved at tilføre forskellige bær og frugter. I denne opskrift viser Martin, hvordan du nemt laver en lækker hjemmelavet rødkål – samt hvordan du lige pifter smagen ekstra meget op.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Rødkålen:

  1. Skær rødkålen i strimler.
  2. Skræl appelsinerne og skær dem i tern.
  3. Kom rødkålen i et stort ildfast fad, og hæld dernæst resten af ingredienserne over (bortset fra vand, salt og peber).

Tilberedning på grillen:

  1. Opvarm grillen til 170 °C
  2. Grill rødkålen via indirekte varme indtil det er mørt. Det tager ca. en time. Der må gerne være lidt bid i rødkålen, når det er færdigt.
  3. Kom lidt vand ved undervejs, så det ikke tørrer ud.
  4. Smag til sidst til med salt og peber, og juster evt. sødme/syre med eddike og sukker.
  5. Vil man have en lidt federe udgave, kan du spæde til med smør eller andefedt til sidst.

Servering:

  1. Server rødkålen til klassiske retter såsom medister, flæskesteg og andesteg eller som tilbehør til frokostbordet.

Print opskriften

arrow_upward