play_circle_outline youtube
Oksemoerbrad Med Bearnaisesmoer Og Hasselbackkartofler Opskrift Pillegrill 1 3772

Oksemørbrad med bearnaisesmør og hasselbackkartofler

Den klassiske oksemørbrad er et hit i mange hjem, og der er rig mulighed for at servere en masse lækkert tilbehør dertil. I denne opskrift på grillet oksemørbrad tilbereder vi den med frisk timian, og serverer den efterfølgende med bearnaisesmør, hasselbackkartofler samt grillede tomater.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Afpuds mørbraden og vip enderne op. Læg frisk timian på og bind med madsnor (så den er ensartet i størrelse over det hele). Krydr mørbradren med salt og peber.
  2. Forbered dine hasselbackkartofler ved at skære tynde riller i kartoflerne (du kan bruge to lige store skærebræt til at lægge kartoflen imellem. Så skærer du ikke igennem kartoflerne).
  3. Læg hasselbackkartoflerne på en grillbakke.
  4. Læg tomaterne med stilk på en grillbakke.
  5. Bland alle ingredienser til bearnaisesmørret. Læg smørklumpen i folie og form det til en tyk pølse. Sæt det på køl, til det skal bruges.

Tilberedning på grillen:

  1. Indstil og opvarm grillen til 110 °C.
  2. Sæt fadet med kartoflerne ind og sæt tomaterne ind på øverste rist. Grill dem i ca. 30 min. Pensl kartoflerne 3-4 gange med smeltet smør.
  3. Når kartofler og tomater har fået 30 min., lægger du mørbraden på grillristen og sætter termometer-proben i kødet. Grill kødet til det har en kernetemperatur på 50 °C. Det tager ca. 1½ time.
  4. Skru op på 230 °C og tag tomaterne ud. Lad fortsat kartoflerne blive på grillen. Læg støbejernspladen på grillristen, og lad den varme op i ca. 10 min.
  5. Smelt smør på pladen og læg dernæst hvidløgsfeddene på. Steg mørbraden på stegepladen i ca. 2-3 min. på hver side. Tag den af og lad den hvile 10-15 min.
  6. TIP: Denne fremgangsmåde giver et resultat, som er medium-rare. Hvis du ønsker mindre rødt kød, så kan du hæve kernetemperaturen til et sted mellem 51 og 55 °C i trin 3.

Anretning:

  1. Tag hasselbackkartoflerne af grillen og skær 3 cm tykke skiver af mørbraden.
  2. Skær skiver af smørret og læg det på mørbradskiverne. Server med kartoffel og tomater.

Print opskriften

arrow_upward