play_circle_outline youtube
Hel Hummer Med Hvidloegssmoer Opskrift Pillegrill 1 3773

Hel hummer med hvidløgssmør

Her får du opskriften på den ultimative blærerøvsret: Grillet sort hummer med hvidløgssmør. Så hvis du skal imponere dine gæster til den næste grillaften, så ved du nu, hvad du skal servere.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Forret

Ingredienser

Sådan gør du


Dejen:

  1. Opløs gær i lunkent vand.
  2. Tilsæt Manitoba-melet, olie og derefter salt.
  3. Tilsæt resten af hvedemelet og ælt i 10 minutter. Dejen skal være blød.
  4. Tildæk dejen og stil den til hævning. Lad den hæve i 30 minutter.
  5. Form dejen til to flutes, og stil dem på en bagepapirbeklædt grillbakke.

Hvidløgssmørret:

  1. Rør det bløde smør, hvidløg og persille sammen. Stil på køl.

Grillen:

  1. Indstil og forvarm grillen til ca. 220°C.

Flutes:

  1. Sæt flutes ind på grillristen. Bag dem i 15-20 minutter.

Hummeren:

  1. Afliv hummeren (en skarp kniv stikkes hurtigt ned i det kryds, der sidder i hovedet og træk kniven igennem hovedet og i bund). Den har nervetråde og kan bevæge sig efterfølgende. Dette undgås, hvis du koger den et par minutter.
  2. Vend hummeren om på ryggen og flæk den igennem, så den er halveret. Pensl med olie.

Tilberedning på grillen:

  1. Når der er ca. 10 min. tilbage af dine flutes bagetid, skal hummeren på grillen.
  2. Læg hummeren på grillen med kødsiden nedad i ca. 45 sekunder.
  3. Vend dem om og læg små stykker af hvidløgssmør i kødet og lad den grille 5-6 minutter mere.

Anretning:

  1. Server ½ hummer pr. person med frisk citronsaft, salt og peber.
  2. Skær eller bræk brødet i portionsstørrelser, og server en skål mayonnaisedip dertil.

Print opskriften

arrow_upward