Ingredienser
- 2 hele hummer
- olie
- salt & peber
- 1 citron
- 1 dl mayonnaise
Hvidløgssmør
- 100 g smør (stuetemperatur)
- 2 fed hvidløg (revet)
- 1 spsk. hakket persille
Hjemmelavede flutes
- 3 dl vand
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 25 g gær
- 200 g manitoba hvedemel
- 200 g hvedemel
Sådan gør du
Dejen til flutes:
- Opløs gær i lunkent vand.
- Tilsæt Manitoba-melet, olie og derefter salt.
- Tilsæt resten af hvedemelet, og ælt i 10 min. Dejen skal være blød.
- Tildæk dejen, og stil den til hævning. Lad den hæve i 30 min.
- Form dejen til to flutes, og stil dem på en bagepapirbeklædt grillbakke.
Hvidløgssmørret:
- Rør det bløde smør, hvidløg og persille sammen. Stil på køl.
Grillen:
- Indstil og forvarm grillen til ca. 220 °C.
Flutes:
- Sæt flutes ind på grillristen. Bag dem i 15-20 min.
Hummeren:
- Afliv hummeren (en skarp kniv stikkes hurtigt ned i det kryds, der sidder i hovedet og træk kniven igennem hovedet og i bund). Den har nervetråde og kan bevæge sig efterfølgende. Dette undgås, hvis du koger den et par minutter.
- Vend hummeren om på ryggen, og flæk den igennem, så den er halveret. Pensl med olie.
Tilberedning på grillen:
- Når der er ca. 10 min. tilbage af dine flutes bagetid, skal hummeren på grillen.
- Læg hummeren på grillen med kødsiden nedad i ca. 45 sekunder.
- Vend dem om og læg små stykker af hvidløgssmør i kødet, og lad den grille 5-6 min. mere.
Anretning:
- Server ½ hummer pr. person med frisk citronsaft, salt og peber.
- Skær eller bræk brødet i portionsstørrelser, og server en skål mayonnaisedip dertil.