"Fried" Chicken

Denne opskrift på “fried” chicken på grill giver lækker, sprød og saftig kylling uden friture. Server den med majs og coleslaw en sommerdag på terrassen eller med kartoffelmos, pommes frites eller mac & cheese på en kold vinterdag. Denne opskrift er udarbejdet af TheFoodDude.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Snack
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Marinade:

  1. Bland ingredienserne til marinaden godt i en skål.
  2. Dæk kyllingerne i marinaden. Brug evt. en frysepose eller lign.
  3. Læg på køl i mindst 3 timer.

Klargøring:

  1. Bland ingredienserne til paneringen og sæt til side.

Grillen:

  1. Tænd og indstil din Traeger til 200 °C.

Kyllingerne:

  1. Tag kyllingerne op af marinaden, og hæld det resterende marinade i en skål.
  2. Vend kyllingestykkerne i melblandingen, og læg stykkerne på et spækbræt.
  3. Dyp nu hvert kyllingestykke endnu engang i marinaden og i melblandingen, så de bliver "double dipped".
  4. Lad stykkerne hvile ca. 15 min. så paneringen kan sætte sig.

Tilberedning på grillen:

  1. Læg kyllingestykkerne på risten i grillen med skindsiden opad.
  2. Grill dem i ca. 30-35 min.
  3. Pensl herefter stykkerne med olie på oversiden – de skal ikke vendes.
  4. Tilbered dem i yderligere ca. 30 min. til kyllingestykkerne er gyldne.
  5. Server med eksempelvis majskolber, coleslaw eller kartoffelsalat.

Print opskriften

arrow_upward