Friteret blæksprutte

Friterede blæksprutteringe eller Calamari fritti er i sig selv en udsøgt og lækker forret, men tilføjer du stegte ris til wokretten har du en velsmagende hovedret. Opskriften her er udarbejdet af: madfar.dk.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Marinere:

  1. Start med at skære blæksprutterne i tynde ringe.
  2. Bland 1 æg med sesamolie og pisk med salt og peber. Mariner blæksprutten heri.

Klargøre:

  1. Gør alle grøntsagerne klar og læg dem adskilt på et fad eller i skåle.
  2. Bland saucen.
  3. Vend blæksprutterne i kartoffelmel, det skal have en tør konsistens så de forbliver adskilt.

Fritere:

  1. Varm 1 liter olie op til 180° C. og friter blæksprutteringene lidt ad gangen, læg dem på fedtsugende papir.
  2. Kasser olien, den kan ikke genanvendes når vi har haft fisk eller skaldyr i den.

Wok:

  1. Varm wokken op med 2 spsk. olie og kom æg i og lad dem stege nogle sekunder før du scrambler dem.
  2. Træk æggene op på siden, kom lidt olie på og steg løgene.
  3. Vend hele wokken sammen og træk op på siden, lidt olie på og steg peberfrugten, kom hvidløg ved og vend med resten af wokken.
  4. Træk grøntsagerne op på siden og kom lidt olie på, kom karrypastaen på og varm nogle sekunder. Kom risene på og steg et minuts tid og vend hele wokken sammen.
  5. Steg godt igennem et par minutter og tilsæt saucen.
  6. Vend det hele godt sammen og varm igennem så der ikke er klumper i risene.
  7. Kom risene i et fad, varm wokken og giv blæksprutteringene et skud varme inden servering.
  8. Anret med citron og friske krydderurter.

Print opskriften

arrow_upward