Pulled Jackfruit

Pulled vegetar "pork" med jackfruit kan tilberedes så man har svært ved at smage forskel på den og varianten med kød.

Jackfruit i saltlage eller vand er måske den bedste køderstatning som findes. De er nemme at lave og tager nemt smag til sig. I denne variation bruges en ølfond i stedet for vand, da dette giver en god smag.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med: ølogfolk.dk

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forbered:

  1. Skyl jackfrugten. Skær jackfrugten i mindre stykker, skær med frugtkødets naturlige retning for at få den mest strimlede struktur, som pulled pork eller kylling.

Tilbered:

  1. Tilsæt olie i en stor stegepande eller gryde, over medium høj varme. Når den er varm tilsættes løg og hvidløg. Steg indtil løgene er møre og begynder at blive brune, ca. 5 min.
  2. Tilsæt hakket jackfrugt og ølfond. Dæk og fortsæt med at koge yderligere 8 til 10 min., indtil jackfrugten er blød nok til, at den kan moses.
  3. Mos jackfrugten med en kartoffelmoser, indtil jackfrugten går i stykker og ser trukket eller strimlet ud.
  4. For at gøre den pulled jackfrugt færdig, spredes den strimlede jackfrugt i et jævnt lag på en smurt bagepladen eller en stor støbejernspande. Grill det i 15 min.
  5. Hæld det halve af BBQ-saucen på og rør det godt ind i jackfrugten. Grill videre i ca. 10 min., indtil det ser lækkert og gyldent ud.

Anret:

  1. Hvis du ønsker det kan du røre den resterende BBQ-sauce i, for at gøre den endnu mere saftig.
  2. Server i en hamburgerbolle - gerne brioche - med coleslaw og mere BBQ-sauce.

Print opskriften

arrow_upward