Grillet Pighvar

I forbindelse med udarbejdelsen af sin bog "100 Aftenretter", har Mads Niemann sammensat denne lækre opskrift på grillet pighvar, som han har været så venlig at dele med os. Et utrolig lækkert bud på en sommerret til en hyggelig grillaften i baghaven.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Forret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Rens pighvarren for indvolde.
  2. Skær fileterne af på bagsiden af fisken og skær skindet af.
  3. Læg et snit langs med benene på oversiden af fisken, uden at skære fileterne af.  
  4. Læg fisken i et stykke stanniol eller i et ovnsfast fad.
  5. Kom fileterne fra undersiden af fisken ned i ”lommerne” på oversiden af fisken sammen med urter, citron, smør og salt.
  6. Læg stanniol over fisken.

Tilberedning:

  1. Tænd grillen op på ca. 200 °C.
  2. Grill fisken i ca. 15 min afhængigt af størrelse.
  3. Lad fisken trække i et par minutter inden serveringen.

Anret:

  1. Spis sammen med kogte nye kartofler og sauce hollandaise eller citron sauce.

Print opskriften

arrow_upward