play_circle_outline youtube
B94F5439 EA34 4C32 A20F 8C514AEE511E 1

Spatchcock kalkun med Alabama White sauce

Alabama White Sauce er en mayonnaisebaseret dressing, som er utrolig populær inden for amerikansk BBQ. Dressingen er især velegnet til kylling og kalkun, og derfor har Anders "Ædedolken" Lang grillet en god, stor kalkun som Spatchcock (Butterfly) og efterfølgende kombineret den med den smagfulde White Alabama Sauce - og resultatet var i sandhed en succes.

I videoen viser Anders, hvordan du nemt kreerer hele retten, og har du ikke lige en kalkun ved hånden, så kan du sagtens udskifte den med en kylling.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Køkken

  1. Opløs salt i vandet. Læg appelsin- og citronskiverne i.
  2. Læg kalkunen i saltlagen i ca. 20 timer på køl.
  3. Tag kalkunen op af lagen og dup den tør.
  4. Klip ryggen ud og tryk den så kødet flades ud.
  5. Soigner og rens kalkunen.
  6. Drys den med rub på skindsiden.
  7. Bland alle ingredienser til White Sauce og stil den på køl.

Grill

  1. Indstil og forvarm grillen til ca. 105°C.
  2. Læg kalkunen på grillristen og sæt temperatur-proben i kødet det tykkeste sted.
  3. Smelt smørret til at pensle kalkunen med.
  4. Pensl skindet på kalkunen med det smeltede smør 4 gange - første gang efter 1 time og derefter 3 gange med 30 min. imellem.
  5. Efter ca. 4 timer skruer du op på 150°C.
  6. Når kalkunen når en kernetemperatur på ca. 70-75°C, skal den tages af og hvile i ca. 10-15 min.

Anret

  1. Hæld den hvide sauce over kalkunen. Dæk den med sauce over det hele.
  2. Lad den hvile i ca. 15 min. inden servering.

Print opskriften

arrow_upward