Kylling med Alabama White sauce

Grilled chicken med Alabama White sauce er om nogen en BBQ klassiker i USA. Det er måske også samtidig den mest specielle af alle barbecue saucer. For det første er den hvid og mayonnaise-baseret, for det andet har den et pift af dijonsennep, chipotle og whisky. Men smagen - den er bare vidunderlig på kylling!

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Grillen:

  1. Tænd grillen på 185°C.
  2. Vi har brugt træpiller med æblesmag, men du kan jo bruge din egen personlige favorit.

Klargøring af kyllingen:

Vi har valgt at lave kyllingen som Spatchcock, hvilket også ofte refereres til som "Butterfly chicken", men man kan naturligvis også skære den ud i halve eller grille den hel.

  1. Vend kyllingerne om så de ligger på maven med rygbenet oppe.
  2. Tag fat i gumpen og klip op på hver side af den. På den måde følger du rygbenet og får klippet på hver side af rygbenet med en fjerkræsaks, så det kan fjernes.
  3. Når du har fjernet rygbenet, folder du kyllingen ud så du kan komme til brystbenet.
  4. Du laver et lille snit i det hvide stykke af brystbenet og stikker din finger ind under brystbenet og trækker det ud.
  5. Fjern det overskydende skind, som du synes ser dumt ud, således kyllingen ser indbydende ud.
  6. Giv nu kyllingerne en ordentlig omgang rub både indvendig og udvendig. Start indvendigt så den udvendige side ser flot og ikke gnidret ud.
  7. Lad den hvile med rubben i ca. 15-20 min. så smagen rigtig trænger ind i kødet.

Klargøring af sovsen:

  1. Kom alle ingredienser i en skål og rør eller blend det godt sammen.

Tilberedning på grillen:

  1. Sæt termometret i kyllingen og sørg for at ramme det tykkeste sted.
  2. Læg kyllingen i grillen og grill den indtil kernetemperaturen er ca. 70°C.
  3. Hæld sovsen i en bradepande eller skål.
  4. Tag nu den næsten færdige kyllingen ud af grillen og dyp den direkte ned i sovsen. Alternativt kan du pensle den, mens den ligger på grillen.
  5. Grill nu kyllingen i yderligere 10 min. så sovsen rigtig kan smelte og forvandles til den saftigste af slagsen.
  6. Server resten af sovsen som dip til kyllingen.

Print opskriften

arrow_upward