Ingredienser
Sådan gør du
Grillen:
- Tænd grillen på 185 °C.
- Vi har brugt træpiller med æblesmag, men du kan jo bruge din egen personlige favorit.
Klargøring af kyllingen:
Vi har valgt at lave kyllingen som Spatchcock, hvilket også ofte refereres til som "Butterfly chicken", men man kan naturligvis også skære den ud i halve eller grille den hel.
- Vend kyllingerne om så de ligger på maven med rygbenet oppe.
- Tag fat i gumpen og klip op på hver side af den. På den måde følger du rygbenet og får klippet på hver side af rygbenet med en fjerkræsaks, så det kan fjernes.
- Når du har fjernet rygbenet, folder du kyllingen ud så du kan komme til brystbenet.
- Du laver et lille snit i det hvide stykke af brystbenet og stikker din finger ind under brystbenet og trækker det ud.
- Fjern det overskydende skind, som du synes ser dumt ud, således kyllingen ser indbydende ud.
- Giv nu kyllingerne en ordentlig omgang rub både indvendig og udvendig. Start indvendigt så den udvendige side ser flot og ikke gnidret ud.
- Lad den hvile med rubben i ca. 15-20 min. så smagen rigtig trænger ind i kødet.
Klargøring af sovsen:
- Kom alle ingredienser i en skål og rør eller blend det godt sammen.
Tilberedning på grillen:
- Sæt termometret i kyllingen og sørg for at ramme det tykkeste sted.
- Læg kyllingen i grillen og grill den indtil kernetemperaturen er ca. 70 °C.
- Hæld sovsen i en bradepande eller skål.
- Tag nu den næsten færdige kyllingen ud af grillen og dyp den direkte ned i sovsen. Alternativt kan du pensle den, mens den ligger på grillen.
- Grill nu kyllingen i yderligere 10 min. så sovsen rigtig kan smelte og forvandles til den saftigste af slagsen.
- Server resten af sovsen som dip til kyllingen.