play_circle_outline youtube
Grillet Ananas Opskrift Gasgrill

Grillet ananas

Smagen kunne beskrives som en tropisk brunsviger - det kan ikke blive bedre!

Desserten indgår i Fårup Sommerlands forslag til en V.I.Picnic menu og med lidt forberedelse hjemmefra, kan man stå ved Napoleon grillhytterne i parken, og nyde en hjemmelavet tropisk dessert.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Bland brun farin, rom og vaniljesukker i en lille gryde. Varm det op og kog det ind i nogle minutter indtil det er blevet til en sirup. Hæld det i en skål og lad det køle af til stuetemperatur.
  2. Pak i en tæt bøtte til picnic.
  3. Ananassen skal flækkes på langs i kvarte. Lad toppen sidde på, så du har noget at holde ved. Fjern den hårde midte og skær nogle fuger ned i ananassen, så der kommer en antydning af mundrette stykker.
  4. Saml ananassen igen og pak den ind til din picnic.

Grillen:

  1. Grill ananassen på direkte varme, så der kommer grillstriber på siderne.
  2. Læg derefter stykkerne med skrællen nedad evt. på varmehylden, så varmen ikke er så intens.
  3. Nu skal siruppen pensles ud over stykkerne i et generøst lag.
  4. Lad dem grille i 10-15 min. og pensle igen. Lad siruppen karamellisere.

Anret:

Tag den karamelliserede ananas til nye højder og server den med en kugle is.

Print opskriften

arrow_upward