Grillet ananas

Smagen kunne beskrives som en tropisk brunsviger - det kan ikke blive bedre!

Desserten indgår i Fårup Sommerlands forslag til en V.I.Picnic menu og med lidt forberedelse hjemmefra, kan man stå ved Napoleon grillhytterne i parken, og nyde en hjemmelavet tropisk dessert.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Bland brun farin, rom og korn fra vaniljestang i en lille gryde. Put også vaniljestangen med i gryden for at give smag. Det hele skal varmes, indtil det koger med store bobler, og det er blevet til en tyk sirup. Hæld det i en skål og lad det køle til stuetemperatur.
  2. Pak i en tæt bøtte til picnic.
  3. Ananassen skal flækkes på langs i kvarte. Lad toppen sidde på, så du har noget at holde ved. Fjern den hårde midte og skær nogle 'fuger' ned i ananassen, så der kommer antydninger af mundrette stykker.
  4. Nu skal ananassen samles igen og pakkes så den er klar til picnic.

Grillen:

  1. Grill ananassen på direkte varme, så der kommer stege striber på siderne.
  2. Når ananassen er blevet brunet, lægger du stykkerne med skrællen nedad.
  3. Læg dem evt. på brødhylden, så varmen ikke er lige så intens.
  4. Nu skal siruppen pensles ud over stykkerne i et generøst lag.
  5. Lad dem grill i 10-15 min. og pensle igen. Lad siruppen karameliserer.

Anret:

  1. Tag den karameliseret ananas til nye højder og server den med en kugle is.

Print opskriften

arrow_upward