play_circle_outline youtube
Napoleon Opskrift Farseret Flaeskesteg Mads Niemann Gasgrill 3941 (2)
Napoleon Opskrift Farseret Flaeskesteg Mads Niemann Gasgrill 3941 (1)
Napoleon Opskrift Farseret Flaeskesteg Mads Niemann Gasgrill 3941 (3)

Farseret flæskesteg på rotisseri

En god, grillet flæskesteg er altid et hit på middagsbordet, men hvis du gerne vil prøve en ny smagfuld version af klassikeren, så giver vi dig her opskriften på farseret flæskesteg. Til farsen bruger vi bl.a. abrikoser, som tilfører en skøn smag samt valnødder, der giver ekstra sprødhed, hvilket passer perfekt til de knasende flæskesvær. Opskriften er udviklet i samarbejde med Mads Niemann.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Start med at røre farsen sej med salt.
  2. Tilsæt rasp, æg og fløde og rør sammen.
  3. Tilsæt så valnødder, abrikos, persille, salt og friskkværnet peber og rør farsen godt sammen.
  4. Kom farsen i en sprøjtepose.
  5. Tjek om sværene er snittet ordentligt. Det er vigtigt, at du ikke skærer helt ned i kødet.
  6. Drys salt på skindet, og sørg for at komme godt ned imellem sværene.
  7. Skær en lomme igennem kødet og fyld stegen med farsen.  

Grillen:

  1. Tænd bundbrænderne i begge sider af grillen (indirekte varme) og varm grillen op til 200 °C.
  2. Hvis du ønsker at grille med bagbrænder, så skal du slukke bundbrænderne når grillen har nået de 200 °C, og dernæst tænde bagbrænderne på høj varme.
  3. Kom stegen på et rotisseri og monter på grillen.
  4. Sæt et ovnfast fad under stegen med vand i.  
  5. Stegen skal ca. have 1,5 time - tiden kan dog variere alt efter størrelse på stegen.
  6. Har du et stegetermometer, så er stegen færdig når den rammer 65-68 °C. Skru evt. op for varmen, hvis sværene ikke bliver ordentligt sprøde.

Anret:

  1. Når flæskestegen er færdig, tages den ud af grillen. Den skal have lov til at stå og hvile i 20 min., inden den skæres ud.

Print opskriften

arrow_upward