Paella med skaldyr

Paella er en spansk risret, der kan tilberedes med rejer, skaldyr, chorizo og grøntsager. Her får du en opskrift på paella med blandet skaldyr - og du kan selv lege videre med de råvarer, du ønsker dig.

Spansk paella er normalt dejlig fedtet af god olivenolie og ses ofte med flere forskellige fisk, blæksprutter, muslinger eller jomfruhummere. Vi har sparet lidt på olien, men du kan skrue op, hvis du synes. Paella får noget smag og farve af safran, som er helt afgørende for at paellaen smager og dufter rigtigt.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Tilberedning:

  1. Hak løgene og svits dem bløde i olie i paellapanden.
  2. Rør knust hvidløg, safran og ris i og lad det småstege nogle minutter.
  3. Hæld bouillon og vin ved og lad det simre under låg i ca. 10 minutter.
  4. Skær chilipeberen igennem. Fjern kernerne og snit i fine strimler.
  5. Kom hakkede tomater, blæksprutte, timianblade og chili i risene og krydr med salt og peber.
  6. Læg låget på og lad det koge endnu 6-7 min.
  7. Tilsæt rejer og miks det lidt.
  8. Læg muslinger ovenpå.
  9. Lad retten småkoge i et par minutter inden servering.

Print opskriften

arrow_upward