play_circle_outline youtube
Kylling Rotisseri Madsn Opskrift Gasgrill
Kylling Rotisseri Madsn Opskrift Gasgrill 2

Kylling på rotisseri med kryddersmør

En saftig kylling på rotisseriet er en rigtig grillklassiker, og i denne video viser Mads Niemann, hvordan du nemt tilbereder en grillkylling på vores lille Napoleon TravelQ™ grill. Kyllingen har vi ovenikøbet piftet op med kryddersmør og citron, så den er sprængfyldt med smag.

Opskriften er udviklet af Mads Niemann.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Tænd grillen og varm den op til 190 °C ved indirekte varme.
  2. Vask kyllingen. Dup kyllingen tør.
  3. Bland smør med hvidløg, hakkede urter og saften fra ½ citron.
  4. Løsn forsigtigt skindet ved halsen, og læg smørret under skindet på brystkødet, og lårene.
  5. Salt kyllingen godt indvendigt, og læg citron og urtestængler ind i kyllingen.

Grill:

  1. Kyllingen sættes på rotisseriet.
  2. Bind lårene sammen med kødsnor og kom et ildfast fad med vand i ind i grillen, så den står under kyllingen. Krydr kyllingen godt med salt og monter rotisseriet på grillen.
  3. Kyllingen skal have ca. 60 min. afhængigt af størrelse, men benyt et stegetermometer og tag kyllingen af, når den har en kernetemperatur på 70 °C. 
  4. Giv den evt. 5-10 min. hård varme til sidst, hvis skindet mangler det sidste på sprødheden.
  5. Lad kyllingen hvile i 15 min. inden udskæring.

Print opskriften

arrow_upward