play_circle_outline youtube
Culotte Pillegrill Opskrift 2
Culotte Pillegrill Opskrift 4
Culotte Pillegrill Opskrift 3
Culotte Pillegrill Opskrift 5
Culotte Pillegrill Opskrift 1
Culotte Pillegrill Opskrift 6

Culottesteg med røget bearnaisesauce

En god, stor steg smager fantastisk, når den laves på grillen, og en af de mest populære varianter er den klassiske culottesteg. Culotte er et meget fint og magert stykke kød, der let bliver tørt, hvis det steges forkert og ved alt for høj varme. Hvis du derimod griller den langsomt ved lav varme, bibeholder du alt saft og kraft i kødet, som Anders "Ædedolken" Lang viser i denne video.

Til culottestegen laver Anders også en lækker, røget bearnaisesauce, som er en perfekt følgesvend til grillet oksekød.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Afpuds kødet for de værste sener.
  2. Snit overfladen eller rids den i fedtet, først fra den spidse side og derefter på den modsatte led.
  3. Krydr toppen af kødet med Traeger Rub.

Grill:

  1. Indstil grillen til 110°C.
  2. Læg kødet ind på grillristen og grill det til det har en kernetemperaturen på 50°C – det tager ofte omkring en time.
  3. 25 min. før stegen er færdig sætter du en kasserolle med smør ind i grillen. Lad smørret smelte og tage røgsmag i omkring 25 min.
  4. Klar smørret forsigtig og kasser vallen der ligger i bunden.
  5. Varm en ren tykbundet kasserolle op og hæld æggeblommerne deri.
  6. Tilsæt essens og hæld forsigtigt smør i lidt ad gangen med en ske og pisk godt rundt hele tiden.
  7. Kom til sidst estragon i og smag til med citronsaft.
  8. Tag kasserollen og stegen af grillen og skru grillen op på 230°C.
  9. Når grillen er nået op i temperatur, lægger du stegen tilbage på grillristen og griller den i ca. 10-15 min. ved høj temperatur.
  10. Tag stegen af grillen og lad den hvile 10 min. inden udskæring.

Anret:

  1. Server den varme steg med den lune bearnaisesauce.

Print opskriften

arrow_upward