Churros

Churros stammer fra Spanien og er deres bud på vafler. Den spanske oprindelse er også grunden til, at mange kalder dem "spanskrør" på dansk. Dejen minder meget om en vandbakkelsesdej, men i stedet for at bage dejen i ovnen, bliver den sprøjtet ud i lange rør og friturestegt.

Traditionelt har dejen ingen sukker, men får i stedet sødme fra sukkeret, som de bliver rullet i efter tilberedning. Vi fortrækker dog at give dejen lidt sukker og vanilje, men det kan man eksperimentere med alt efter hvor sød en tand man har.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedning:

  1. Hæld vand, smør, sukker og salt i en gryde.
  2. Bring det op at koge.
  3. Bland alt mel i på én gang. Rør rundt til dejen samler sig og slipper gryden.
  4. Tag gryden af blusset og lad dejen køle af.
  5. Når dejen er lillefingervarmt, skal du røre et æg i ad gangen.
  6. Slut af med at tilsætte vaniljesukker.
  7. Klargør en skål med sukker, og evt. kanel, til at rulle de varme churros i.

Tilberedning:

  1. Varm olien op i wok eller paellapande. Den skal være omkring 180 °C. Lav evt. en test med en lille klump dej. Hvis olien bobler og dejen flyder er olien klar.
  2. Put dejen i en sprøjtepose med en stjernetyl i enden.
  3. Sprøjt dejen direkte i olien. Klip dejen med en saks når den ønskede størrelse af churros er sprøjtet ud.
  4. Steg indtil de er gyldenbrune. Dryp af på lidt køkkenrulle og vend derefter i sukker og kanel.

Anret:

  1. Spis dine churros som de er eller med chokoladesauce og softice. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward