play_circle_outline youtube
Grillede Nyretapper Opskrift Gasgrill 2
Grillede Nyretapper Opskrift Gasgrill 1

Nyretapper med jordskokkechips og spicy mayo

Nyretapper er en fantastisk type kødudskæring, som egner sig perfekt til grillen. De smagfulde nyretapper, eller "onglet" og "hanging tender" som det også kaldes, bliver ofte lidt overset i forhold til andre typer kødudskæringer - måske på grund af det pudsige navn. Kødet har faktisk ikke noget direkte at gøre med nyrer eller indmad, og det danske navn kommer af, at kødudskæringen sidder mellem nyrerne og mørbraden. 

I denne opskrift viser Mads Niemann, hvordan du nemt griller nyretapper. Vi bruger Napoleons SIZZLE ZONE™, som er helt perfekt til at give en lækker, karamelliseret stegeskorpe, men har du ikke en SIZZLE ZONE™ på din grill, kan du også sagtens tilberede den på grillens traditionelle grillrist.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargørelse:

  1. Som det første skal nyretapperne soigneres for sener og fedt. Imellem de to muskler sidder en stor sene som skal fjernes.
  2. Derudover skal fedt og andre sener ligeledes fjernes, således man står tilbage med 2 reelle stykker, som er klar til at blive tilberedt.

Løgene:

  1. Pil løgene, og skær dem i ringe.
  2. Kom lidt smør på panden, evt en støbejernspande på grillen. Når smørret er smeltet, steges løgene ved middel varme i ca. 15 minutter, til de er møre og let gyldne.
  3. Tilsæt resten af smørret, og lad løgene stege i 5 minutter mere. Smag til med salt og peber.

Jordskokkechips:

  1. Vask og rens jordskokkerne godt.
  2. Skær jordskokkerne i helt tynde skiver, evt. med et mandolinjern.
  3. Varm olien op til ca. 180 grader, og steg få jordskokkeskiver ad gangen, til de er gyldne og sprøde.
  4. Drys med havsalt.

Spicy mayo:

  1. Start med at piske æggeblommer og salt sammen.
  2. Herefter tilsættes sennep, citron og der piskes igen.
  3. Tilsæt olie i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. Gør du det for hurtigt, skiller den. Hvis den skiller, kan du samle den med en lille smule vand igen.
  4. Smag den til sidst til med frisk chili og sweet chilisauce, hvorefter den er klar til brug.
  5. Når du har opnået den ønskede konsistens, så kom den i en sprøjtepose eller en sprøjteflaske, hvorefter den er klar til brug.

Tilberedning af købet:

  1. Krydr nyretapperne med salt og peber og grill dem over direkte varme.
  2. Tænd grill ved høj varme. Hvis din grill har SIZZLE ZONE, så grill dem gerne der for at få eks­tra smag. Grill dem ved direkte varme på begge sider i 4-6 minutter afhængig af størrelsen.
  3. Lad dem hvile i 10 minutter inden udskæring.
  4. Nyretapper må helst ikke gennemsteges, da det kan forringe kødets smag og tekstur. Derfor anbefaler vi en slutkernetemperatur på mellem 54° og 57°.

Anretning:

  1. Skær kødet ud i tynde skiver og anret ovenpå et fad med salat. Pynt med jordskokkechips, bløde løg og chili mayo.

Print opskriften

arrow_upward