play_circle_outline youtube
Italiensk Ribbensteg Opskrift 3
Italiensk Flæskesteg
Italiensk Ribbensteg Opskrift 2
Italiensk Ribbensteg Opskrift 4

Italiensk ribbensteg med dobbelt svær

I denne opskrift dobler vi en ribbensteg op – det vil altså sige dobbelt så meget saftighed, knas og god smag! Vi har taget udgangspunkt i en klassisk flæskesteg, og lavet en variation med italiensk-inspireret fyld såsom soltørrede tomater, friske krydderurter og mozzarella. Derved tilføres der masser af lækre smagsnuancer til stegen, og det gør den samtidig enormt velegnet, som en skøn sommerret.

Fyldet imellem de to ribbenstege kan du variere, som du ønsker, og ribbenstegen kan også skiftes ud med andre typer flæskesteg, såsom kamsteg. Vi mener dog at ribbensteg egner sig særlig godt her, da ribbensteg har mere fedt, som bidrager med masser af smag.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Køkken:

  1. Fjern evt. ben fra ribbenstegen
  2. Skær evt. en lomme i kødet modsat sværene
  3. Læg fyldet på kødet på den ene steg og læg den anden steg ovenpå.
  4. Luk stegene sammen og bind med madsnor, så den minder om en porchetta.
  5. Salt den over det hele.

Grill:

  1. Indstil og forvarm grillen til 200 °C.
  2. Læg kødet på grillristen.
  3. Grill den i ca. 2,5 time og vend den et par gange undervejs. Kernetemperaturen skal være omkring 68 °C.

Anretning:

  1. Tag stegen af grillen og lad den hvile i 15 min.
  2. Fjern snoren fra kødet.
  3. Skær den i skiver og anret.

Print opskriften

arrow_upward