Ingredienser
Sådan gør du
Porchetta:
- Tag svineslaget ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur.
- Puds svineslaget af, og rids sværen efter ned til fedtkanten.
- Hak hvidløg og krydderier og bland med olivenolien.
- Læg svineslaget med sværen nedad, og smør blandingen på kødsiden.
- Krydr med rigeligt salt og peber.
- Rul porchettaen sammen som en roulade så stramt som mulig. Snør den med kødsnor med ca. 4 cm mellemrum.
- Krydr sværen med rigeligt salt, og sørg for, at det kommer ned i hver eneste revne i sværen.
- Sæt spyddet fra rotisseriet gennem stegen, og fastgør med spydgaflerne.
Tilberedning på grillen:
- Tænd bundbrænderne i grillen, og varm den op til 200 °C.
- Sluk bundbrænderne, og tænd bagbrænderen. Placer spyddet i rotisseriet, og stil en drypbakke under stegen.
- Grill din porchetta til den har en kernetemperatur på 60-65 °C.
- Tag den af, og lad den hvile i ca. 30 min. hvor kernetemperaturen vil stige til 65-68 °C.
Grillede kartofler:
- Skyl kartoflerne og kom dem i en alubakke.
- Drys krydderurter og salt over, og stænk med olivenolie.
- Bland det godt sammen, så krydderier og olie er jævnt fordelt på kartoflerne.
- Når stegen er ca. halvt færdig, stilles kartoflerne i grillen.
- Når porchettaen er færdig slukkes bagbrænderen.
- Hæld stegeskyen fra porchettaen ved kartoflerne, og grill dem færdige ved indirekte varme fra bundbrænderne, mens stegen hviler.
Servering:
- Skær porchettaen ud i skiver, og dræn fedtet fra kartoflerne.
- Rør en dressing af creme fraiche, hvidløg og krydderurter eller server med tzatziki og din favoritsalat.