Porchetta på rotisseri

Klassisk italiensk porchetta på grill er efterhånden blevet en favorit blandt mange grillentusiaster - ikke mindst fordi den er eminent til at putte på et rotisseri, men også fordi det er flæskestegens italienske slægtning, som modsat flæskestegen har knasende sprøde svær hele vejen rundt kombineret med en fantastisk smag af krydderier. I denne opskrift har vi valgt at servere porchettaen med små grillede kartofler, en lækker salat og hjemmerørt creme fraiche dressing.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Porchetta:

  1. Tag svineslaget ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur.
  2. Puds svineslaget af, og rids sværen efter ned til fedtkanten.
  3. Hak hvidløg og krydderier og bland med olivenolien.
  4. Læg svineslaget med sværen nedad, og smør blandingen på kødsiden.
  5. Krydr med rigeligt salt og peber.
  6. Rul porchettaen sammen som en roulade så stramt som mulig. Snør den med kødsnor med ca. 4 cm mellemrum.
  7. Krydr sværen med rigeligt salt, og sørg for, at det kommer ned i hver eneste revne i sværen.
  8. Sæt spyddet fra rotisseriet gennem stegen, og fastgør med spydgaflerne.

Tilberedning på grillen:

  1. Tænd bundbrænderne i grillen, og varm den op til 200 °C.
  2. Sluk bundbrænderne, og tænd bagbrænderen. Placer spyddet i rotisseriet, og stil en drypbakke under stegen.
  3. Grill din porchetta til den har en kernetemperatur på 60-65 °C.
  4. Tag den af, og lad den hvile i ca. 30 min. hvor kernetemperaturen vil stige til 65-68 °C.

Grillede kartofler:

  1. Skyl kartoflerne og kom dem i en alubakke.
  2. Drys krydderurter og salt over, og stænk med olivenolie.
  3. Bland det godt sammen, så krydderier og olie er jævnt fordelt på kartoflerne.
  4. Når stegen er ca. halvt færdig, stilles kartoflerne i grillen.
  5. Når porchettaen er færdig slukkes bagbrænderen.
  6. Hæld stegeskyen fra porchettaen ved kartoflerne, og grill dem færdige ved indirekte varme fra bundbrænderne, mens stegen hviler.

Servering:

  1. Skær porchettaen ud i skiver, og dræn fedtet fra kartoflerne.
  2. Rør en dressing af creme fraiche, hvidløg og krydderurter eller server med tzatziki og din favoritsalat.

Print opskriften

arrow_upward