Asiatisk svinekød og ris

Asiatisk og mild spicy wokret med svinekød, grøntsager, jasminris og sesamfrø. Retten anrettes med friske agurker og en lækker soya-mayonnaise.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Ris:

  1. Sæt ris til at koge med 1 tsk. salt i 12 min.
  2. Tag gryden af kog, lad vandet blive i gryden med ris og lad risene trække i 10-12 min. eller til vandet er absorberet.

Forbered ingredienser:

  1. Skær agurk i skiver eller tern.
  2. Skær gulerødder i skiver eller stilke.
  3. Hak salaten groft.
  4. Skær svinekødet i strimler.
  5. Hak hvidløg fint.

Soya-mayonnaise:

  1. Bland mayonnaisen og soyasaucen sammen i en skål.

Wok:

  1. Varm solsikkeolie i wokken, og svits hvidløgene.
  2. Rengør wokken, og steg nu sesamfrø i wokken ved høj varme i 3-4 min.
  3. Opvarm wokken igen med lidt solsikkeolie, og steg gulerødderne ved fuld varme i 4-5 min.
  4. Tilsæt salaten/pak choi og steg i 2 min. ved middel varme. Herefter hældes denne blanding i en skål.
  5. Bland solsikkeolien, krydderier, chili m.m. i wokken, og steg svinekødet heri ved høj varme i 3-5 min.
  6. Tilsæt de stegte grøntsager fra før, lidt sukker, salt, peber samt lidt soyasauce.
  7. Vend det hele sammen, og steg i ca. 3 min.

Anretning:

  1. Anret med ris, svinekød, agurk, grøntsager m.m. på tallerkenen.
  2. Drys sesamfrø på, og top med soya-mayonnaisen.

Print opskriften

arrow_upward