Grove burgerboller på grill

Hjemmelavede burgerboller er et herligt, alsidigt bagværk. Du kan nemlig både bruge burgerbollerne til en helt klassisk burger, samt som madpakkevenlige sandwich. I denne opskrift laver vi en grov version af burgerbollerne, så de lige får et løft op på sundhedsskalaen.

Opskriften er udviklet af Pia Kromann, Grillall.dk

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


  1. Bland vand og mælk, og opløs gæren her i.
  2. Bland sukker, salt og olie i.
  3. Tilsæt grov hvedemel og durummel. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, til dejen har en blød konsistens.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  5. Form til 16 stk. boller og tryk dem flade. Sæt dem på en bagepapirbeklædt bakke.
  6. Pensl med æg og drys med sesam.
  7. Lad dem efterhæve i 1 time.
  8. Indstil og forvarm grillen til 200 °C.
  9. Sæt burgerbollerne ind på grillristen og bag dem i ca. 15-18 min. (indirekte varme).

Anret:

  1. Flæk bollerne og rist dem evt. inden brug, hvis du vil give dem lidt sprødhed.

Print opskriften

arrow_upward