Semlor - svenske fastelavnsboller

Her får du opskriften på de lækre, svenske fastelavnsboller kaldet "semlor". Disse luftige og fyldige kager er en traditionel del af svenske fastelavnsfejringer, og de vil helt sikkert bringe en smag af nordisk hygge til din eftermiddagskaffe eller kagebord. Fastelavnsbollerne bager vi på vores Traeger pillegrill, men de kan også sagtens bages i ovnen.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Dessert
  • restaurant_menu Snack

Ingredienser

Sådan gør du


Køkken:

  1. Rør gær ud i den lunken mælk.
  2. Tilsæt, smør, sukker, kardemomme og salt. dobbelt størrelse.
  3. Tilsæt hvedemelet. Ælt dejen glat og smidig.
  4. Lad den hæve ca. 30 min.
  5. Form 15 boller og sæt dem på bagepapirbeklædt bageplade, lad dem efterhæve i 45 min.
  6. Pensl bollerne med æg.

Fyld:

  1. Hak mandlerne og bland dem med marcipan.
  2. Pisk fløden og tilsæt vanilje og florsukker. Hæld det i en sprøjtepose.
  3. lægges på køl til det skal bruges.

Grill:

  1. Indstil grillen til 225 °C. Læg en bagesten på grillen og stil bageplade med bollerne ind på  grillristen og lad dem blive gyldne.
  2. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden.
  3. Lad dem køle af på en bagerist.

Anret:

  1. Skær et låg som en trekant, af hver bolle.
  2. Udhul dem og læg marcipanfyldet ned i bunden.
  3. Sprøjt flødeskummet rundt på kanten og sæt låget på bollen.
  4. Drys med florsukker.

Print opskriften

arrow_upward