Elgskav med kartoffelmos og tyttebær

Skav er en traditionel samisk type skåret kød, der er blevet populær i store dele af Norden. Elgskav er meget brugt i Sverige, så kig efter Älgskav i frysedisken næste gang, du rejser over Sundet, hvis du vil prøve at kaste dig ud i denne klassiske ret med vildt på wokken.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Tilberedning:

  1. Skræl og kog kartoflerne.
  2. Steg elgskaven i wokpanden til det får farve sammen med gulerod og hvidløg.
  3. Hak løget.
  4. Rens svampene, og del de største stykker. Skær porrerne ud i strimler.
  5. Tilsæt svampe, løg, porrer, enebær, timian og rosmarin. Lad det stege med i nogle minutter.
  6. Tilsæt fløde, syltetøj og fond. Rør rundt, og lad det koge et par minutter.
  7. Smag til med sennep, chipotle, salt og peber. Sød gerne sovsen med lidt ekstra tyttebærsyltetøj.

Servering:

  1. Server skaven ovenpå presset kartoffelmos og naturligvis endnu mere tyttebærsyltetøj.
  2. Drys til sidst rigeligt med hakket persille hen over retten.

    V-elg-bekomme!

Print opskriften

arrow_upward