Røget og confiteret kalkunlår

For nogle hører kalkun sig til i julen, for andre gør det ikke. Under alle omstændigheder kan vi anbefale disse kødfyldte kalkunlår, som har fået et julepift, og er krydret med citrus, urter og hvidløg. Med opskriften her får du lækre kalkunlår, som både er røget og confiteret.

Vi griller på en Traeger pillegrill og bruger træpiller med æblesmag, men du kan bruge den smag du ønsker.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Bland hvidløg, salt, hakket timian, hakket persille, citronsaft, citronskal, appelsinsaft og appelsinskal.
  2. Læg kalkunlårene i et fad og hæld citrusblandingen over. Lad det stå på køl natten over.
  3. Tag kalkunlårene op af blandingen. Skyl og dup dem tørre.

Tilberedning:

  1. Indstil og forvarm grillen til 75 °C.
  2. Læg kalkunlårene direkte på grillristen og grill dem i ca. 30 min.
  3. Hæv temperaturen til 105 °C. Sæt en pande/fad på grillen og forvarm.
  4. Læg kalkunlårene i panden/fadet og hæld smeltet andefedt over. Sørg for at der er nok til at dække kalkunbenene.
  5. Tilsæt timian, laurbær og hvidløg, og lad det simre i 3 timer, eller indtil kødet er mørt.
  6. Drys med salt og server dem med frisk timian på toppen.

Print opskriften

arrow_upward