Oksekød braiseret i rødvin

Der er ikke noget bedre end sådan en oksesteg, der har stået og braiseret i rødvin i et par timer. Med denne opskrift får du et saftigt stykke kød, en lækker blød konsistens og en sauce der er rig på smag og aroma. Vi har tidligere lavet en kartoffelmos på Traeger grillen, som vil være oplagt at servere hertil.

Vi griller på vores Traeger pillegrill med Hickory træpiller, men du kan bruge dem du ønsker.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Vask og skræl grøntsagerne.
  2. Skær gulerødder, selleri, løg og hvidløg i mindre stykker.

Tilberedning:

  1. Indstil grillen til 200 °C, og forvarm den i 15 min.
  2. Brun kødet på alle sider direkte på grillristen.
  3. Forvarm gryden og hæld olie i. Svits hvidløg, løg, gulerødder, selleri, rosmarin, laurbærblade, nelliker, kanel og peberkorn i gryden.
  4. Krydr med salt og peber. Lad det simre i ca. 8 min. og rør jævnligt.
  5. Læg det grillede kød i gryden og hæld rødvinen på. Bring det i kog.
  6. Læg låg på, og lad det simre i omkring 2 timer, indtil kødet er mørt.
  7. Vend kødet af og til.
  8. Tag kødet op af gryden.
  9. Fjern så mange af urterne og krydderierne som muligt. Tilsæt smør og blend den resterende væske og grøntsagerne til en jævn purésauce.
  10. Til servering skæres kødet i skiver og saucen hældes over.

Print opskriften

arrow_upward