Falafler

Vi har lavet lækre hjemmelavet falafler på vores HOT WOK gasblus. Med opskriften her får du falafler med sprød skorpe og blød midte. Vi serverede dem i et græsk fladbrød med hjemmerørt dressing og salat.

Opskriften er lavet i samarbejde med Anders 'Ædedolken' Lang.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Skyl de drænede kikærter i koldt vand.
  2. Læg kikærterne i en passende størrelse skål med masser af vand (de suger en masse vand til sig og ender med at fylde næsten dobbelt størrelse).
  3. Lad dem gerne ligge i blød i 24 timer eller som minimum 12 timer.
  4. Skyl herefter kikærterne en sidste gang.
  5. Put alle ingredienser i en blender og blend det til en samlet masse.
  6. Form falaflerne, som var det kødboller. Dette kan enten gøres med en spiseske eller endnu bedre, med et falafelpresser.  

Tilberedning:

  1. Varm 1 liter solsikkeolie op til 180 °C, i din wokpande.
  2. Steg dine falafler i olien i ca. 2-3 min. (vi lavede mellem 6 og 8 falafler af gangen).
  3. Læg dem på fedtsugende papir.
  4. Server nu dine hjemmelavet falafler. Vi serverer dem her til et græsk fladbrød med salat og dressing. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward