Lammeporchetta med ølsauce

I denne opskrift får du Jans Eriks, stifter af Øl & Folk, opskrift på en lammeporchetta med ølsauce, lavet på lammebov. Opskriften er blevet en ny grillfavorit hos ham selv, som han laver igen og igen. Vil du prøve opskriften her, kan det anbefales at få slagteren til at udbene lammeboven, da det kan være svært at få et godt resultat, hvis man selv forsøger.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med: ølogfolk.dk

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Rids lammeboven i harlekintern på fedtsiden. Drys herefter med salt.
  2. Vend lammeboven, så kødsiden ligger op ad. Hak basilikum, rosmarin og timian og drys det ud over kødsiden.
  3. Hak derefter skalotteløget og put det derefter oven på, sammen med hvidløg, basilikum blade og citronskal. Hæld saften fra citronen over, og drys med salt og peber.
  4. Rul din lammebov så stramt du kan og bind den herefter op med kødsnor. Gør det gerne så stramt du kan, da det skal holde porchettaen sammen under grillningen.
  5. Hak grøntsagerne til din ølsauce.

Tilberedning på grill:

  1. Tænd grillen på 160-180°C ved indirekte varme.
  2. Nu skal din lammeporchetta grilles. Vi bruger et rotisseri, men har du ikke sådan et, skal du blot være opmærksom på at du skal vende din porchetta hvert 20. minut.
  3. Placer en drypbakke med ingredienserne til ølsaucen, under porchettaen.
  4. Lammeporchettaen skal have ca. 1,5 time alt efter størrelse. Vi går efter en kernetemperatur på 62 grader.
  5. Lad porchettaen hvile, mens du laver saucen færdig ved at blende væden og ingredienserne fra drypbakken.
  6. Til opskriften her blev der serveret kartofler og salat til. Alternativt kan man bruge kødet i en lækker sandwich. Velbekomme! 

Print opskriften

arrow_upward