Ølmarineret lammekølle med ramsløgspesto

Kunne du tænke dig en mør og saftig lammekølle? Så prøv denne opskrift, hvor du først ølmarinerer den, for efterfølgende at langtidsgrille den med en smagfuld ramsløgspesto - Bare rolig, ramsløgspestoen får du selvfølgelig også opskriften på her. Server lammekøllen til flødekartofler, råstegte kartofler eller i et fladbrød med hjemmelavet tzatziki.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med: ølogfolk.dk

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Frokost

Ingredienser

Sådan gør du


Ramsløgspesto:

  1. Skyl ramsløgene grundigt for jord, og fjern rødder og blomsterknopper.
  2. Rist pinjekernerne på en pande, indtil de er gyldne.
  3. Bland ramsløg, pinjekerner, lidt salt og citronsaft i en blender eller brug en stavblender. Tilføj olie indtil du opnår den ønskede konsistens.
  4. Hæld pestoen i et glas.

Forberedelse:

  1. Rids harlekintern på lammekøllens overflade. Sørg for at du ikke skærer ned i kødet.
  2. Put lammekøllen i en stor frysepose sammen med øl, 2 spsk. salt og nålene fra rosmarin og timian kvistene. Sørg for at der ikke er luft i posen.
  3. Læg lammekøllen på køl i minimum 4 timer og gerne natten over.
  4. Tag kødet ud af fryseposen og smør et tykt lag med ramsløgspesto på lammekøllen. Drys også med salt og peber.

Tilberedning på grillen:

  1. Tænd grillen på 110°C ved indirekte varme.
  2. Læg lammekøllen på grillen og lad den grille i 4-5 timer.
  3. Tjek løbende temperaturen, hvis den når op på 63-65 grader inden de 4-5 timer, går du videre til næste step.
    Har du mere pesto tilbage kan du smøre et nyt lag oven på stegen.
  4. Tænd for endnu en brænder og skru grillen op på 220+°C. Lad den grille i 15-25 minutter indtil, at skorpen er sprød.
  5. Lad den hvile i 20 minutter inden den er klar til at blive serveret. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward