Janssons fristelser på grill

I Sverige er det et must at have en klassisk Janssons fristelse på julebordet. Denne version kan nemt tilberedes på din pillegrill! En festlig og velsmagende omgang Janssons fristelser bliver med garanti et hit uanset om der er som en hverdagsret eller på julebordet.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Skræl kartoflerne og læg dem i koldt vand.
  2. Smør en støbejernsform med lidt af smørret.
  3. Pil og skær løgene i skiver.
  4. Brun løgene i smør.
  5. Pisk fløde og kaviar sammen.
  6. Skær kartoflerne i strimler, dette kan gøres enten i hånden eller i en foodprocessor.
  7. Læg skiftevis kartofler, løg og ansjoser i støbejernsformen.
    Krydr med salt og peber mellem lagene.
  8. Hæld kaviarcremen over og drys med rasp.

På grillen:

  1. Tænd din grill på 175°C.
  2. Bag midt på grillen i ca. 45-60 minutter, indtil fløden er kogt og kartoflerne er bløde.
  3. Pynt med et par ansjosfileter.

Print opskriften

arrow_upward