Citron ostekage - cheesecake på pillegrill

Var det noget med en opskrift på en citron ostekage/cheesecake, som du kan give et hint af røg ved at lave den på din Traeger træpillegrill? Her får ostekagen et touch af IPA, som er med til at give ostemassen en ekstra dybde, og som er med til at supplere den friske sag af citron på en god måde.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med: ølogfolk.dk

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Ostekagen:

  1. Tænd din Traeger grill på 180 °C.
  2. Smør en springform på ca. 25 cm.
  3. Knus kiksen, så det bliver til rasp. Dette kan enten gøres i en foodprocessor eller ved at komme dem i en pose og banke dem med en kagerulle.
  4. Bland kiksen og det smeltede smør i en skål, så det bliver til en samlet masse.
  5. Fyld massen i bunden af springformen og pres det godt sammen med bagsiden af en ske. Sæt herefter springformen på køl i minimum 30 min.
  6. Bland i mellemtiden flødeost, sukker, IPA og citronskal sammen i en skål. Vi kan anbefale at bruge en stavblender.
  7. Tilsæt æggene et af gangen og bland indtil æggene er rørt ordentlig ud.
  8. Hæld blandingen over kiksebunden.
  9. Grill i ca. 35-40 min. til at midten har sat sig. Lad den derefter køle ned i 20 min. og sæt den derefter på køl i minimum 3 timer.

Lemon curd:

  1. Bland citronsaft, citronskal, sukker, smør og æggeblommer i en gryde.
  2. Stil gryden på medium/lav varme og lad den koge op. Herefter skal den simre i 5-10 min. under omrøring til den tykner.
  3. Lad den herefter køle af.
  4. Når curden er kølet ned, kan du hælde den over ostekagen. Stil den herefter på køl igen.

Servering:

  1. Server din cheesecake med flødeskum og citronskal på toppen. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward