Grillet og flamberet ananas med IPA is

Når du alligevel har tændt op i grillen, hvorfor så ikke afslutte grillherlighederne med en lækker dessert? Hvis du endnu ikke har prøvet det, så kan vi anbefale at grille ananas. Med opskriften her får du en lækker grillet og flamberet ananas, der serveres med en hjemmelavet citron- og IPA-is.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med ølogfolk.dk

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Dessert
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


IPA is med citron:

  1. Start med at lave din is. Isen skal gerne stå i fryseren i minimum 6 timer inden servering - gerne natten over.
  2. Hæld fløden i en skål, og pisk den til den begynder at tykne.
  3. I en anden skål blander du citronsaft, citronskal, øl, sukker og salt. Rør indtil sukkeret er opløst.
  4. Hæld derefter din citronblanding i fløden, og vend det godt sammen.
  5. Tilsæt til sidst den kondenserede mælk, og vend det sammen.
  6. Hæld ismassen i en fryseform.

Ananas på rotisseri:

  1. Gør dit rotisseri klar, og tænd for bagbrænderen på høj varme.
  2. I et stort fad, hvor din ananas kan ligge, blander du sukker, kanel, allehånde og nelliker.
  3. Skræl din ananas, og skær derefter kernen ud.
  4. Fordel nu siruppen på hele din ananas ved hjælp af en pensel.
  5. Rul ananassen i det krydrede sukker. Sørg for, at den er helt dækket - også enderne.
  6. Sæt ananassen på rotisseriet og sørg for, at den sidder ordentlig fast med rotisserigafler.
  7. Sæt rotisseriet på grillen, hvor ananassen skal grilles, indtil den er blevet brun og karamelliseret.
  8. Fjern ananassen forsigtigt fra rotisseriet, og stil den oprejst i et ildfast fad. Hæld lidt rom ned, hvor kernen har været og tænd med en lighter (brug en lighter med lang hals). Oplever du problemer med at tænde din rom, kan du med fordel varme den en lille smule op, inden du hælder den på ananassen.

Servering:

  1. Når dit rom er færdig med at brænde, kan du dele ananassen i 4-6 skiver.
  2. Server med IPA isen, og hæld eventuelt lidt rom ud over retten. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward