Kyllinge shawarma på rotisseri

Her får du opskriften på shawarma med kylling lavet på rotisseri, som man ser det hos sin lokale shawarma-restaurant. Her har vi marineret kyllingen i en masse lækre krydderier samt givet den et ekstra smagspift ved hjælp øl. Vi serverer shawarmaen i et fladbrød med en masse lækkert grønt - hvordan du gør, er selvfølgelig helt op til dig.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med ølogfolk.dk

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Klargør dine kyllingeoverlår ved at rense dem og fjerne ben og skind. Du kan med fordel gemme benene og bruge dem til en dag, hvor du skal lave fond.
  2. Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål, hvor der også er plads til kyllingen.
  3. Put nu kyllingerne over i skålen, og lad det stå i marinaden i mindst 6 timer - gerne natten over. Sørg blot for at al kyllingen er marineret.

Tilberedning:

  1. Tænd for grillens hovedbrændere, og varm grillen op til mellem 180 °C og 200 °C. Når grillen er varm, kan du med fordel slukke hovedbrænderne og tænde din bagbrænder, hvis din grill har det. Her skal bagbrænderen skrues op til høj temperatur. Har du ikke bagbrænder, fortsætter du bare med grillens hovedbrændere, men sluk for brænderne der er lige under kyllingen, så kyllingen får indirekte varme.
  2. Nu er det tid til at putte dine kyllingestykker på rotisserispyddet. Drys med shawarmakrydderi mellem hvert kødstykke. Du kan også lægge skiver af løg imellem stykkerne.
  3. Sørg for at kødet sidder godt fast på rotisseriet og fæst med gaflerne i hver ende.
  4. Sæt nu rotisseriet på grillen og placer en foliebakke nedenunder. Kødet skal grilles indtil kernetemperaturen er 70-75 °C.
  5. Server med det ønskede tilbehør. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward