Kyllinge shawarma på rotisseri

Kyllinge shawarma på rotisseri, som man ser det hos sin lokale shawarma restaurant. Her har vi marineret kyllingen i en masse lækre krydderier og med et touch af øl. Vi serverer vores shawarma i et fladbrød, med en masse lækkert grønt - hvordan du gør er op til dig.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med: ølogfolk.dk

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Klargør dine kyllingeoverlår ved at rense dem og fjerne ben og skind. Du kan med fordel gemme benene og bruge dem, til en dag du skal lave fond.
  2. Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål, hvor der også er plads til kyllingen.
  3. Put nu kyllingerne over i skålen og lad det stå i marinaden i mindst 6 timer, gerne natten over. Sørg blot for at al kyllingen er marineret.

Tilberedning:

  1. Tænd for bagbrænderen på din grill, så den opnår en temperatur på mellem 180 °C og 200 °C. Har du ikke en bagbrænder, skal du tænde for indirekte grill.
  2. Nu er det tid til at putte dine kyllingelår på rotisserispydet. Drys med shawarmakrydderi mellem hvert kødstykke. Du kan også lægge skiver af løg imellem stykkerne.
  3. Sørg for at kødet sidder godt fast på rotisseriet og fæst med gaflerne i hver ende.
  4. Sæt nu rotisseriet på grillen og placer en foliebakke nedenunder. Kødet skal grilles indtil kernetemperaturen er 70-75 °C.
  5. Server med det ønskede tilbehør. Velbekomme!

Print opskriften

arrow_upward