Ingredienser
Sådan gør du
Kødboller:
- Rør fløde, mælk, rasp, krydderier, æg og vand sammen til en lind masse. Lad de trække i cs. 10 min.
- Varm en stegeplade eller støbejernspande op i grillen.
- Pil løgene, riv et af løgene på et rivejern, hak det andet fint og steg dem gyldenbrune på pladen eller panden.
- Bland alle ingredienser sammen til en smidig kødfars, smag til med salt og friskkværnet peber.
- Form nogle små runde kødboller af ca. 25 g stykket og steg dem i grillen på en stegeplade eller støbejernspande ved 220 °C.
Kartoffelmos:
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
- Kog dem møre i letsaltet vand i 10-15 min.
- Hæld vandet fra og mos dem med en gaffel.
Servering:
Server dine lækre kødboller med en brun flødesovs eller pandesovs, kartoffelmosen og tyttebærsyltetøj.