Svenske köttbullar på grill

Svenske köttbullar eller kødboller er nok noget af det mest svenske, der findes og så smager det uhyggelig godt. Men har du nogensinde prøvet at lave dem på grillen? Her har du opskriften på denne klassiker, som med fordel kan serveres med flødesovs, kartoffelmos og tyttebærsyltetøj.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Kødboller:

  1. Rør fløde, mælk, rasp, krydderier, æg og vand sammen til en lind masse. Lad de trække i cs. 10 min.
  2. Varm en stegeplade eller støbejernspande op i grillen.
  3. Pil løgene, riv et af løgene på et rivejern, hak det andet fint og steg dem gyldenbrune på pladen eller panden.
  4. Bland alle ingredienser sammen til en smidig kødfars, smag til med salt og friskkværnet peber.
  5. Form nogle små runde kødboller af ca. 25 g stykket og steg dem i grillen på en stegeplade eller støbejernspande ved 220 °C.

Kartoffelmos:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  2. Kog dem møre i letsaltet vand i 10-15 min.
  3. Hæld vandet fra og mos dem med en gaffel.

Servering:

Server dine lækre kødboller med en brun flødesovs eller pandesovs, kartoffelmosen og tyttebærsyltetøj.

Print opskriften

arrow_upward