Chokoladesoufflé

Denne himmelske chokoladesoufflé er en perfekt dessert, hvis du holder af chokolade - og hvem gør ikke det? Vi bager chokoladesouffléen på grillen ved hjælp af vores smarte souffléskåle, der samtidig også fungerer som serveringsskåle. Nemmere bliver det næsten ikke.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Køkken:

  1. Smelt smør og chokolade ved lav varme. Lad det køle af.
  2. Pisk æggeblommer i én ad gangen.
  3. Tilsæt majsstivelse.
  4. Pisk æggehvider og sukker let sammen. Tilsæt eddike og pisk til marengsmassen danner bløde toppe.
  5. Rør lidt af marengsmassen ned i chokolademassen, og vend det forsigtigt sammen. Vend chokolademassen ned i resten af marengsmassen.
  6. Smør souffléskålene med smør i en opadgående bevægelse fra bunden mod kanten. Det får chokoladesoufflémassen til at hæve flot op. Drys med lidt flormelis i et jævnt ensartet lag på indersiden.
  7. Fordel soufflémassen i skålene med en ¾ dej.

Grillen:

  1. Forvarm grillen til 180 °C.
  2. Sæt skålene ind på grillristen og bag dem i ca. 12-15 min.
  3. Åbn ikke lågen, mens du bager dem.
  4. Når de er bagt, drysser du med flormelis.

Anret:

  1. Serveres med jordbær og evt. vaniljeis.

Print opskriften

arrow_upward