play_circle_outline youtube
Flapmeat Burger Opskrift Gasgrill 1
2
Flapmeat Burger Opskrift Gasgrill 2

Luksusburger med flap meat

Nogle gange skal man bare gå all-in på en rigtig luksusburger, og det er præcis hvad Mads Niemann har gjort i denne opskrift. Burgerbøffen er skiftet ud med et saftigt stykke flap meat, som er en lidt overset kødudskæring, hvilket faktisk er en skam, da det er enormt smagfuldt og mørt. Derudover pifter vi burgeren op med en løgkompot, gorgonzolacreme og sprøde løgringe – her får du altså virkelig en overdådig og lækker burger, som nok skal imponere til næste grillaften.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Løgkompot:

  1. Pil løgene, og skær dem i skiver.
  2. Smelt smørret i en gryde, og steg løgene til de falder sammen.
  3. Tilsæt eddike, sukker og timian. Skru ned for varmen.
  4. Lad løgene simre i ca. 30 min. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Gorgonzolacreme:

  1. Kom ost, creme fraiche samt piskefløde i en blender og kør det hele sammen til en tyk, cremet masse, som smages til med salt og peber samt citronsaft og citronskal.

Løgringe:

  1. Skær løgene i tykke skiver.
  2. Bland mel, bagepulver, salt og peber sammen. Tilsæt øl og pisk indtil dejen er ensartet.
  3. Varm olien op til 170-180 °C.
  4. Skil løgskiverne fra hinanden, så du får en masse løgringe. Vend en håndfuld løgringe i dejen, og tag derefter en løgring op af gangen og kom den ned i den varme olie.
  5. Fritér 10-15 løgringe ad gangen. Tag løgringene op, når de er gyldne og sprøde.
  6. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, hvorefter de er klar til brug.

Flapmeat:

  1. Grill dit stykke flapmeat på SIZZLE ZONEN i 3-4 minutter på hver side.
  2. Ønsker man kødet mindre rødt, skal kødet blot have lidt længere på hver side.
  3. Rist brioche burgerboller på grillen.
  4. Når kødet har trukket i 10 min, skæres det i skiver.
  5. Til slut skal burgeren samles med salat, flapmeat, løgkompot, gorgonzolacreme og løgringe.

Print opskriften

arrow_upward