play_circle_outline youtube
Oksemoerbrad Opskrift Gasgrill 2
Oksemoerbrad Opskrift Gasgrill 1

Marineret oksemørbrad

Oksemørbrad er en af de mest populære kødudskæringer grundet den kolossale mørhed, der er i dette stykke kød. Der er dog nogle, som mener at oksemørbrad ikke har helt så meget smag, som andre typer af kødudskæringer, men det kan der heldigvis nemt rettes op på, som Mads Niemann viser i denne opskrift. Her har vi nemlig marineret oksemørbraden i rødvin og timian, som giver en fantastisk dyb og saftig smag til kødet. Vi griller mørbraden på vores SIZZLE ZONE™, men har du ikke en sidebrænder, så kan du også sagtens grille den på traditionel vis ved hjælp af gasgrillens hovedbrændere.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Rens mørbraden for hinder og sener.
  2. Kom oksemørbraden i en plastpose sammen med de øvrige ingredienser og lad den marinere natten over i køleskabet. Vend gerne posen et par gange.

Grillen:

  1. Tag oksemørbraden op af posen og dryp den af på et rent viskestykke.
  2. Fjern timian og peberkorn.
  3. Varm din SIZZLE ZONE™ op til Max temperatur og steg mørbraden af på alle sider.
  4. Skru ned for din SIZZLE ZONE™ og tilbered færdig til en kernetemperatur på 55 °C. Vend den et par gange undervejs.
  5. Lad mørbraden hvile i ca. 15 min. inden den skæres ud.

Print opskriften

arrow_upward