Sandefjordsmør til fisk og skaldyr

Sandefjordsmør også kaldet Sandefjord-sauce er en smørsovs, som oprindeligt stammer fra Norge. Den indeholder bl.a. fløde, creme fraiche dild, purløg og naturligvis smør. Saucen passer perfekt til al slags fisk eller skaldyr, men er også velegnet til f.eks. asparges.

  • texture Andet
  • restaurant_menu Tilbehør

Ingredienser

Sådan gør du


Tilberedning:

  1. Hæld fløden i en støbejernsgryde og varm den op på grillristen, sidebrænderen eller dit gasblus. Lad derefter gryden stå på mellem varme.
  2. Tilsæt creme fraiche og lad det smelte ned i fløden.
  3. Kom små smørklatter i sovsen lidt ad gangen og lad det smelte ned i. Undgå at sovsen kommer op og koge.
  4. Tag gryde af varmen og tilsæt rom eller kaviar(efter smag), hakket purløg, hakket dild og citronsaften.
  5. Smag til med salt og peber.

Servering:

  1. Server saucen varm til fisk, skaldyr eller asparges. Tilsæt evt. lidt ekstra rom eller kaviar  når saucen er kølet en lille smule af.

Print opskriften

arrow_upward