Tom Yum suppe med kylling

Tom Yum Gai er en af Thailands mest ikoniske supper. Suppen har en lækker frisk, syrlig og krydret smag, som kommer fra bl.a. citrongræs, galanga og limeblade. Vi laver denne Tom Yum med kylling, men det er også meget populært at bruge store tigerrejer i stedet.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Hak/snit alle grøntsager og kyllingefileter.
  2. Varm hønsefonden op i wokken til kogepunktet, og rør tom yum-pastaen i.

Wok:

  1. Tilsæt Kyllingestykkerne, champignoner, skalotteløg, hvidløg, citrongræs, kaffir limeblade,
    galangarod, ingefær, sukker, chili og fiskesauce.
  2. Lad suppen koge i ca. 10 minutter og tilsæt
    tomaterne.
  3. Smag til med limesaft, fiskesauce, sukker og evt. kokosmælk, hvis du ønsker den afrundet med
    en blødere, cremet smag.

Anretning:

  1. Anret suppen i skåle og drys med friskhakket koriander, revet limeskal samt chili.
  2. Som et alternativ til at komme chili i retten, kan man blot finhakke en almindelig rød chili og
    drysse den over til sidst alt efter smag. Så kan alle være med.
  3. Server med ris - gerne jasminris.

Print opskriften

arrow_upward