Tom Yum suppe med kylling

Tom Yum Gai (gai betyder kylling) som det egentlig hedder, er en af de mest populære supper i det Thailandske køkken. En lækker thaisuppe, der er nem at lave på din HOT WOK.

  • texture Wok
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Klargøring:

  1. Hak/snit alle grøntsager og kyllingefileter.
  2. Varm hønsefonden op i wokken til kogepunktet, og rør tom yum-pastaen i.

Wok:

  1. Tilsæt Kyllingestykkerne, champignoner, skalotteløg, hvidløg, citrongræs, kaffir limeblade,
    galangarod, ingefær, sukker, chili og fiskesauce.
  2. Lad suppen koge i ca. 10 minutter og tilsæt
    tomaterne.
  3. Smag til med limesaft, fiskesauce, sukker og evt. kokosmælk, hvis du ønsker den afrundet med
    en blødere, cremet smag.

Anretning:

  1. Anret suppen i skåle og drys med friskhakket koriander, revet limeskal samt chili.
  2. Som et alternativ til at komme chili i retten, kan man blot finhakke en almindelig rød chili og
    drysse den over til sidst alt efter smag, så kan alle være med.

Print opskriften

arrow_upward