play_circle_outline youtube
Smashburger Opskrift Gasgrill 1
Smashburger Opskrift Gasgrill 2

Dobbelt smashburger

Smashburger er blevet den nye trend i burgerkredse, for her får du nemlig masser af lækker, karamelliseret stegeoverflade på bøffen. I opskriften her viser vi dig, hvordan du nemt laver en smashburger på grillen ved hjælp af en stegeplade. Fordelen ved at bruge en stegeplade på din grill er, at du får masser af plads til at stege bøffen og trykke dem helt flade. Dette gør det en hel del lettere, end hvis du f.eks. steger bøfferne på en pande inde ved komfuret, da almindelige pander ikke har så stor overflade, hvilket især kan blive en udfordring, hvis der skal steges flere bøffer på én gang.

Til denne smashburger går vi all-in og laver en dobbeltdækker med to bøffer og en god smelteost i midten – og selvfølgelig skal der også bacon i.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Tilberedning på grillen:

  1. Form oksekødet til to kugler á ca. 150 g. Alt efter hvor stor burgeren skal være (og hvor sulten du er), kan du opjustere størrelsen af hver kugle til f.eks. 200 eller 250 g.
  2. Læg en stegeplade i grillen og forvarm grillen til 250 °C.
  3. Hæld olie på stegepladen og læg bøfkuglerne på. Pres kødet helt fladt med en stor palet eller en bøfpresser.
  4. Flip bøffen og pres den igen. Drys med salt og peber og læg to skiver cheddarost på. Luk låget i 30 sekunder.
  5. Læg bøffen uden ost ovenpå ostebøffen, så osten er imellem de to bøffer. Grill dem to min. mere. Steg brødene imens på stegepladen med indersiden nedad.

Anretning:

  1. Smør burgerbollen med mayonnaise på top og bund, rødløg, bøfferne, ketchup, syltede rødløg, bacon og toppen af burgerbollen.

Print opskriften

arrow_upward