Ribbensteg brisket-style

I denne opskrift tager vi den klassiske, danske ribbensteg og tilbereder den på bedste amerikansk vis - vi laver den nemlig på den såkaldte brisket-style. Dvs. masser af mørhed og BBQ-smag. Stegen skal have en god omgang rub og injiceres med en hjemmelavet marinade lavet på bl.a. øl. Server gerne med kartofler, brød, coleslaw eller en lækker Traeger BBQ-sauce for endnu mere smag.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med ølogfolk.dk

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Bland alle ingredienser til marinaden, og lad den trække i 15 minutter. Mix godt, før du injicerer.
  2. Skær sværen af på  ribbenstegen.
  3. Injicér ølfond i stegen. Rub den grundigt og lad den ligge i køleskabet i 4 timer eller gerne natten over. 
  4. Tænd din pillegrill og varm den op til 135 °C. Vi anbefaler træpiller af enten mesquite, hickory eller pecan, men du kan også sagtens bruge andre typer.

Grill:

  1. Placer stegen i grillen med fedtsiden op. Lad den grille til den interne temperatur kommer op på 93-95 °C. Brug gerne et stegetermometer.
  2. Hvis stegen tørrer ud, kan du spraye lidt øl på stegen 2-3 gange i løbet af stegningen. Vand fungerer også.

Servering:

  1. Lad ribbenstegen køle af, så det er muligt at skære nemt igennem fedtet.
  2. Server med dit favorittilbehør.

Print opskriften

arrow_upward