Farverigt grøntsagsfad

Dette skønne grøntsagsfad kan enten spises som en selvstændig ret eller bruges som tilbehør til et lækkert stykke kød. Det er lavet med en række grøntsager, herunder squash, aubergine, kartofler, tomater og rødløg, der er skåret i tynde skiver og sat på højkant. Dette giver fadet en smuk og imponerende præsentation. Grøntsagsfadet passer til en lang række kødretter og er i særdeleshed god til lam.

Opskriften er udarbejdet i samarbejde med ølogfolk.dk

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Tilbehør
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Skyl aubergine og squash, og skær i tynde skiver ca. 1 mm-2 mm, gerne på et mandolinjern om du har et. 
  2. Skrub kartoflerne, og skær dem i 1 mm tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern
  3. Skyl dine tomater og rødløg. De skal også skæres i tynde skiver. Opbevar separat så de ikke blandes sammen med andre grøntsager.
  4. Hak rosmarinen fint (og bland det sammen med olivenolien og øl i en stor skål. Pil hvidløg, og hak eller riv de ned i olien og øllet. Tilsæt salt og peber, og rør det sammen.
  5. Vend dine squash, auberginer og kartofler i olien/øllet. 
  6. Stil nu skiftevis squash, aubergine, kartofler, rødløg og tomater på højkant i fadet. Resten af olien pensler du på toppen af grøntsagerne. Læg timiankviste på toppen.

Grillen:

  1. Sæt fadet i grillen på ca.180°C. Det kan tage 40-45 minutter til de bliver gennemstegt og sprøde. 

Servering:

  1. Server med lam eller andet kød, eller alene som en grøntsagsret

Print opskriften

arrow_upward