Hasselback-æbler

Disse hasselback-æbler er utroligt flotte og enormt velsmagende, når du griller dem på pillegrillen. De er sprøde og gyldne på overfladen, og passer perfekt med en kugle is samt karamelsauce på toppen.

  • texture Træpillegrill
  • restaurant_menu Dessert

Ingredienser

Sådan gør du


Forbered:

  1. Skræl æblerne og fjern kernehuset.
  2. Halver æblerne lodret fra stilken. Skær dem i ca. 0,5 cm skiver og stop med at skære lige før, at du kommer til bunden. Skiverne skal "hænge sammen" i bunden.

Grill:

  1. Indstil grilltemperaturen til 200 °C og forvarm grillen.
  2. Smelt 2 spsk. smør. Bland  brun farin og kanel sammen med smørret.
  3. Læg æblerne med skæresiden nedad i et ovnfast fad, og pensl toppen med smørblandingen.
  4. Dæk fadet tæt med folie og stil fadet direkte på grillristen. Bag æblerne i 30 minutter.
  5. Fjern fadet fra grillen, fjern folien og lad den køle af i 10 minutter.
  6. Bland det resterende sukker, smør, kanel, mel, havregryn og en knivspids salt i en lille skål. Top hvert æble med havreblandingen ved at presse det mellem lagene.
  7. Sæt det ovnfaste fad på grillen i yderligere 15 minutter, eller indtil havreblandingen er let brunet.

Servere:

  1. Tag fadet af ​​grillen og lad den køle af i 5 minutter før servering.
  2. Ved servering kan du toppe hvert æble med en kugle is og karamelsauce, hvis det ønskes. God fornøjelse!

Print opskriften

arrow_upward