play_circle_outline youtube
Spidskaal Opskrift Gasgrill 2
Spidskaal Opskrift Gasgrill 1
Spidskaal Opskrift Gasgrill 5
Spidskaal Opskrift Gasgrill 4
Spidskaal Opskrift Gasgrill 3

Spidskål med urtesmør og parmesan

Glemt alt om den kedelige salat til hovedretten, og server i stedet en omgang lækker spidskål, der er bombarderet med velsmag i form af urtesmør, parmesanost og hakkede hasselnødder. I opskriften her viser Mads Niemann, hvordan du nemt pifter spidskålen op på grillen, så kålen både bliver saftig, sprød og fyldt med smag.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Tilbehør
  • restaurant_menu Forret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Start med at vaske spidskålene og halver dem derefter. Alternativt kan du også skære dem i kvarte, hvis spidskålene er store.
  2. Kom kålene i en støbejernspande eller et fad, der kan tåle at komme på grillen.
  3. Bland smør, persille, citronskal samt citrontimian og fordel udover skæreflade på spidskålen.

Grill:

  1. Forvarm grillen til omkring 230 °C.
  2. Kom spidskålen på grillen over indirekte varme til kålen er al dente og stadig har lidt bid. Afhængigt af størrelse på kålen kan dette tage 25-40 minutter.

Servering:

  1. Tag spidskålen ud af grillen, og drys friskrevet parmesan samt hakkede hasselnødder over ved servering.

Print opskriften

arrow_upward