play_circle_outline youtube
Culottesteg Paa Gasgrill Opskrift 1
Culottesteg Paa Gasgrill Opskrift 2

Culottesteg med bearnaisesmør

Culottesteg er et smagfuldt stykke oksekød, som bliver helt eminent, når det laves på grillen. I denne opskrift viser Martin, hvordan du nemt griller culotten ved hjælp af "reverse sear" metoden. Dette betyder, at du først tilbereder kødet ved lav temperatur, og derefter giver det en lækker stegeskorpe. Stegeskorpen giver vi på grillens SIZZLE ZONE sidebrænder, men har du ikke sådan en, kan du sagtens tilberede den på grillens traditionelle grillriste.

  • texture Gasgrill
  • restaurant_menu Hovedret

Ingredienser

Sådan gør du


Forberedelse:

  1. Bland ingredienserne til smørret. Hvis du ikke har alle ingredienserne, kan du også nøjes med at blande smør med estragon.
  2. Afpuds kødet for de værste sener.
  3. Snit overfladen på fedtet.

Krydr kødet med salt og peber.

Grill:

  1. Formvarm grillen til 165 °C.
  2. Læg kødet ind på grillristen i ca. 30-45 min. til kernetemperaturen ligger ca. 4 °C under den ønskede sluttemperatur. Hvis du f.eks. ønsker en sluttemperatur i kødet på 58 °C, så tag den af ved 54 °C.
  3. Tænd grillens SIZZLE ZONE™ og lad den varme op i ca. 5 min.
  4. Læg kødet på SIZZLE ZONEN og vend det, når det begynder at flamme op. Grill den til den har en flot farve på begge sider.
  5. Læg 100 g af smørret på toppen af stegen og lad den hvile i 5-10 minutter. Vær opmærksom på, at kernetemperaturen kan stige yderligere, mens stegen hviler. Så kontroller evt. med et stegetermometer, så stegen ikke overstiger din ønskede kernetemperatur.

Anret:

  1. Skær kødet i skiver modsat af kødfibrene.
  2. Server resten af smørret på kødskiverne

Print opskriften

arrow_upward